Σε Ιθάκη ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης για την αντιπλημμυρική και αντιπυρική θωράκιση του νησιού

Στην Ιθάκη μεταβαίνει σήμερα ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειο Παπαγεωργίου.

Σκοπός της επίσκεψης είναι να προχωρήσει άμεσα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τον Δήμο Ιθάκης, ο σχεδιασμός ενός πρότυπου προγράμματος αντιπλημμυρικής θωράκισης του νησιού, ιδίως μετά τις καταστροφές που υπέστη το νησί εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μπάλλος». Υπενθυμίζεται ότι στις 16 Οκτωβρίου 2021, αμέσως μετά τον «Μπάλλο», ο κ. Στυλιανίδης είχε μεταβεί στην Ιθάκη, όπου πραγματοποίησε αυτοψία στις ζημιές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία.

Κατά την επίσκεψη στο νησί, θα πραγματοποιηθεί εκ νέου αυτοψία για τον προσδιορισμό των περιοχών που χρήζουν παρεμβάσεων, ιδίως σε ρέματα στις περιοχές Σταυρός, Φρίκες, Κιόνι, Πλατρειθιά, καθώς και στις περιοχές Περαχώρι, Αγ. Παρασκευή και Μαραθιά. Επιπλέον, θα συζητηθούν τρόποι ενίσχυσης του συντονισμού όλων των συναρμόδιων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου και για τη βελτίωση της πυροπροστασίας του νησιού.

Θα ακολουθήσει σύσκεψη με συμμετοχή του Βουλευτή Κεφαλονιάς-Ιθάκης, Παναγή Καππάτου, του Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλληνίας-Ιθάκης, Σταύρου Τραυλού, του Έπαρχου Ιθάκης, Αθανάσιου Λιβιτσάνη, του Δημάρχου Ιθάκης, Διονύση  Στανίτσα, των Προέδρων των τοπικών κοινοτήτων, καθώς και όλων των τοπικών φορέων (ΠΣ, ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα).