Σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο «Πάσχα στα σπίτια μας» – Επί ποδός η αστυνομία

Εντείνει η κυβέρνηση τις προτροπές για αυστηρή τήρηση των περιοριστικών μέτρων εν όψει της Μεγάλης Εβδομάδας

Εντείνει η κυβέρνηση τις προτροπές για αυστηρή τήρηση των περιοριστικών μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, εν όψει της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα. Μιλώντας στο ΟΡΕΝ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι πρέπει να αντισταθούμε στον πειρασμό και να περιορίσουμε στο ελάχιστο τις μετακινήσεις μας. Την ίδια ώρα, σε πλήρη εφαρμογή έχει τεθεί το σχέδιο «Πάσχα στα σπίτια μας», με την αστυνομία επί ποδός.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, θα συνεχιστούν οι αυστηροί έλεγχοι της τροχαίας στα διόδια αλλά και σε παραδρόμους, προκειμένου να αποτραπεί η έξοδος του Πάσχα για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού. Στους διερχόμενους οδηγούς γίνεται ο απαραίτητος έλεγχος, ενώ στους παραβάτες βεβαιώνονται πρόστιμα 300 ευρώ και αφαιρούνται οι πινακίδες, σύμφωνα με τη νέα υπουργική απόφαση για την τροποποίηση του πλαισίου αναφορικά με τον περιορισμό της κυκλοφορίας για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού.  Οι έλεγχοι θα ενταθούν και θα συνεχιστούν αμείωτα και την Μεγάλη Εβδομάδα.

Η καλοκαιρία έφερε… χαλάρωση

Ο καλός καιρός φαίνεται ότι έφερε χαλάρωση, καθώς χθες Παρασκευή καταγράφηκαν σχεδόν 2.500 παραβάσεις. Αντίστοιχα, σε μια σοβαρή καταγγελία που, όπως είπε, δείχνει ότι ορισμένοι δεν έχουν αντιληφθεί ότι ο κίνδυνος με τον κορονοϊό δεν έχει περάσει, έκανε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Πατούλης, «το απόγευμα της Παρασκευής στο πάρκο Τρίτση έσπασαν λουκέτα, πήραν πινακίδες και εκατοντάδες άτομα έκαναν συνάθροιση που διαλύθηκε με ήρεμη παρέμβαση αστυνομικών». Κατά την εκτίμησή του δε, η συνάθροιση οργανώθηκε μέσω των social media ή με άλλο τρόπο, μέσω διαδικτύου.

Κάθε ώρα που περνούσε το Σάββατο (11/4) η εικόνα γινόταν επικίνδυνη και στον Φλοίσβο. Ο κόσμος ξεχύθηκε στην περιοχή, με αποτέλεσμα το μεσημέρι να επικρατήσει συνωστισμός γεγονός που ανάγκασε τον δήμαρχο της περιοχής, αλλά και την αστυνομία να σπεύσουν για συστάσεις και πρόστιμα. Το απόγευμα χαρακτηριστικά είχαν επιβληθεί τουλάχιστον 10 πρόστιμα σε πεζούς πολίτες.

«Αν τώρα δεν συμπεριφερθούμε σωστά, αν πούμε ‘’τελείωσε’’ και πανηγυρίσουμε, σε 15 ημέρες θα δούμε τις συνέπειες», τόνισε ο κ. Τσιόδρας κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης και συμπλήρωσε: «Με επιστημονικό τρόπο θα βγούμε από αυτόν τον δρόμο με τις στροφές και θα μπούμε στη λεωφόρο της κανονικότητας». Όπως τόνισε ο ίδιος, τα μέτρα τις τελευταίες ημέρες λειτουργούν και αυτή η ελπιδοφόρα πορεία δεν πρέπει να αλλάξει.

«Η σωματική και ψυχική ευεξία είναι σημαντικές, αλλά θα κρατάμε στη σκέψη μας ότι αυτά τα σημαντικά μέτρα πρέπει να μείνουν σημαντικά στην καθημερινότητά μας, η οποία έχει τόσο αλλάξει», υπογράμμισε ο λοιμωξιολόγος. «Άκουσα όμως σήμερα πως σε κάποιες περιοχές “πλημμύρισαν” οι δρόμοι. Το μήνυμα ”μένουμε σπίτι” δεν αλλάζει. Σταδιακά όσο καλυτερεύει ο καιρός, κατ’ εμέ, 30 λεπτά περπάτημα την ημέρα σε έναν ανοιχτό χώρο, είναι υγεία. Οι ευπαθείς και οι ηλικιωμένοι να αποφεύγουν την έκθεση, όσο το δυνατόν περισσότερο», κατέληξε ο κ. Τσιόδρας.

Πηγή: ethnos.gr