Και ξαφνικά -σύμφωνα με τον «Βηματοδότη»- άρχισαν πάλι να αναζωπυρώνονται σενάρια… ανασχηματισμού.
Στην πραγματικότητα τα σενάρια αυτά απασχολούν την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ (ήταν θέμα συζήτησης στη Βουλή) και αφορμή έδωσαν οι παρατηρήσεις που έκανε ο Πρωθυπουργός στη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου για αλληλοκαρφώματα υπουργών, χωρίς ωστόσο να τους κατονομάσει.
Όπως γράφει ο «Βηματοδότης», «οι βουλευτές θεωρούν ότι πρέπει να αυξηθεί στο υπουργικό σχήμα ο αριθμός υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών που προέρχονται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα  και όχι από τεχνοκράτες και να εισέλθουν στην κυβέρνηση περισσότερες γυναίκες. Παρ΄όλα αυτά οι γαλάζιοι βουλευτές εκτιμούν ότι ο ανασχηματισμός δεν πρόκειται να γίνει άμεσα (τον υπολογίζουν ωστόσο ότι θα γίνει εντός του 2020). Ρώτησα ωστόσο ένοικο του Μαξίμου και συνεργάτη του Πρωθυπουργού εάν όντως άνοιξε θέμα ανασχηματισμού για να μου απαντήσει ότι οι « ανασχηματισμοί είναι εκ του Συντάγματος αρμοδιότητα Πρωθυπουργού». Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Εκείνο όμως που μου είπε και έχει τη σημασία του είναι ότι στις τελευταίες «διορθωτικές κινήσεις» που έκανε ο Πρωθυπουργός στο κυβερνητικό σχήμα, αφαιρέθηκαν σημαντικές αρμοδιότητες από υπουργούς και δόθηκαν στους αναπληρωτές υπουργούς τους ή στους υφυπουργούς.
Ορισμένοι υπουργοί που έχασαν αρμοδιότητες διαμαρτυρήθηκαν, άλλοι (οι πιο ψύχραιμοι) έδωσαν συγχαρητήρια στους υφυπουργούς τους για τις νέες αρμοδιότητες που τους… πήραν».
Πηγή: aftodioikisi.gr
Προηγούμενο άρθροΕΟΔ Κεφαλονιάς: Συγκεντρώνει τρόφιμα για το Ορφανοτροφείο
Επόμενο άρθροΚεφαλονιά: Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας ολοκληρώνεται η επιχείρηση του Στρατού στην Άσσο-Τι έχει γίνει μέχρι σήμερα