Σφοδρή επίθεση Τσιλιμιδού στον Παρίση: ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ DEBOSSET

Ο Αλέξανδρος Παρίσης μέσω βίντεο  εξήγγειλε  προς τους συμπολίτες μας την πρόθεση του να είναι υποψήφιος και πάλι στο νέο Δήμο Αργοστολίου.

Παρέθεσε ως επιχειρήματα για την στήριξη της υποψηφιότητας του τα «μεγάλα έργα» που εκτελεί η εκτέλεσε στην πόλη του  Αργοστολίου και φυσικά ουδέν άλλο στην υπόλοιπη έκταση του Δήμου.

Έχω κατά καιρούς τοποθετηθεί επί αυτών με στοιχεία ότι αυτά δεν αποτελούν δικό του σχεδιασμό, αλλά κακή υλοποίηση σχεδιασμού που βρήκε και μάλιστα με καθυστέρηση πολλών ετώνή αποτελούν έργα άλλων φορέων.Σε αυτό το σημείωμα δεν θα επανέλθω σε όλα, αλλά σε ένα που άκουσα ομολογώ για πρώτη φορά.

Μεταξύ όσων ανέφερε πως έφτιαξε είναι και η Γέφυρα DeBosset!!!  την οποία μάλιστα παρουσιάζει ως μέρος του οράματός του και της υπόσχεσής του προς τους Αργοστολιώτες!!!

Τι ποιο  κορυφαίο ψέμα. Η καπηλεία και ο λαϊκισμός που εκπέμπεται από το Μέγαρο πραγματικά το… τερμάτισε, όπως λένε και οι νέοι.

Δεν είναι μόνο η καταγραφή από το σύνολο του τοπικού  τύπου είτε έντυπου είτε ηλεκτρονικού των γεγονότων της τότε περιόδου 2007-2010που κατ΄ επανάληψη δήλωνε ενάντιος στην υλοποίηση του έργου αναστήλωσης της Γέφυρας ως πεζογέφυρας.

Είναι και η αδιάψευστη δική μου κορυφαία εμπειρία.

Ο Αλ. Παρίσης τον Νοέμβριο του 2008 Βουλευτής τότε, με κάλεσε σε προκαθορισμένο ραντεβού, να επισκεφτούμε τον τότε Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού  κ. Θ Δραβίλλα για τη Γέφυρα.

Στην συνάντηση αυτή ενώπιον του Γ.Γ μου ζήτησε ως Δήμαρχος και εκ μέρους του Δήμου να καταθέσω αίτηση θεραπείας στο ΚΑΣ ( Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) για τον αποχαρακτηρισμό της Γέφυρας από μνημείο ώστε να γίνει αμαξιτός δρόμος.

Το αρνήθηκα κατηγορηματικά ανακουφίζοντας και τον κ. Δραβίλλα που παρακολουθούσε έκπληκτος τον Βουλευτή της παράταξης του σε αυτές του τις απόψεις.

Ο Αλ Παρίσηςδεν πτοήθηκε.Μετά από λίγες ημέρες  κατέθεσε αυτός την αίτηση θεραπείας στο ΚΑΣ για το αποχαρακτηρισμό της Γέφυρας από μνημείο, δηλαδή την αίτηση καταστροφή της. Φυσικά απορρίφθηκε και στα πρακτικά του ΚΑΣ μπορεί να αναζητηθεί από κάθε ενδιαφερόμενο.

Το έργο της Γέφυρας DeBosset εντάχθηκε οριστικά από το Υπ. Πολιτισμού στο ΕΣΠΑτης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων τον Ιούλιο του 2010, επί υπουργίας του Π. Γερουλάνου με συντονισμένες προσπάθειες και παρεμβάσεις προς αυτόν του Σ. Μοσχόπουλου ως Βουλευτή, του Δ. Γεωργάτου ως Νομάρχη και εμένα ως Δημάρχου.

Στην συνέχεια το έργο της αναστήλωσης της δημοπρατήθηκε από το Υπουργείο και επιβλέφθηκε από τις υπηρεσίες του.

Το κόκκινο φόντο που κοσμούσε την παρουσία του Αλ. Παρίση στο βίντεο δεν ήταν το κόκκινο της Βικτωριανής μεγαλοπρέπειαςόπως φαντάζονται όσοι το επιμελήθηκαν, αλλά το κόκκινο της ΝΤΡΟΠΗΣ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΛΙΜΙΔΟΣ