«Η νίκη της 26η Μαΐου, θα είναι μεγάλη, θα είναι δικιά σας, θα είναι της Κεφαλονιάς ολόκληρης γιατί ο νέος Δήμος Αργοστολίου είναι η καρδιά της Κεφαλονιας. Και η καρδιά της Κεφαλονιάς είστε εσείς».

Αυτό τόνισε μπροστά σε πολύ κόσμο χθες στον Θαλασσόμυλο ο επί 12ετία δήμαρχος Μάκης Φόρτες, δίνοντας «το στίγμα» της νέας πορείας που έχει δρομολογήσει για το Αργοστόλι και την Κεφαλονιά γενικότερα.

Ο Μάκης Φόρτες ζήτησε από τους πολίτες του Αργοστολίου να συγκρίνουν «το βίο και την πολιτεία του» με τους συνυποψήφίους του και ανέφερε ότι είναι διατεθειμένος να συζητήσει μαζί τους, κάνοντας όσα ντιμπέιτ θέλουν!

Ειδικότερα στην ομιλία του ο Μ. Φόρτες είπε τα εξής:

«Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι

Συμπολίτισσες και συμπολίτες

Ξεκινάμε.

Ξεκινάμε σήμερα από τον Θαλασσόμυλο.

Τον εγκαταλειμμένο και ρημαγμένο Θαλασσόμυλο.

Τον Θαλασσόμυλοπου κάποτε συμβόλιζε το Αργοστόλι και την Κεφαλονιά της δημιουργίας και της ζωντάνιας και ο οποίος σήμερα αποτελεί τον καθρέφτη της πραγματικότητας των όσων βιώνουμε ως πολίτες.

Ξεκινάμε συμβολικά από τον Θαλασσόμυλο του 2019που δεν παραπέμπει μόνο στην ανικανότητα να διατηρηθούν εμβληματικά για την πόλη στοιχεία όπως οι καταβόθρες, αλλά και στην αδιαφορία μαζί…. για τα ελάχιστα.

Ξεκινάμε από τον Θαλασσόμυλοπου σαν αυτόν και τους συμβολισμούς που κουβαλάει, υπάρχουν δεκάδες αντίστοιχοι εγκαταλειμμένοι και ρημαγμένοι «Θαλασσόμυλοι» σε κάθε κοινότητα, σε κάθε χωριό και σε κάθε γειτονιά, στη νέα μας αυτοδιοικητική οικογένεια, το νέο Δήμο Αργοστολίου που συστήθηκε από τους παλιούς Δήμους Αργοστολίου, Λειβαθούς και Ελειού Πρόννων και την Κοινότητα των Ομαλών.

Ξεκινάμε από τον Θαλασσόμυλο που για τρεις δεκαετίες ήταν κέντρο πολιτισμού και κοινωνικών δράσεων για το Αργοστόλι και την Κεφαλονιά και φιλοδοξούμε από την πρώτη μέρα της θητείας μας να αποκαταστήσουμε μαζί με άλλες εμβληματικές δραστηριότητες που ρήμαξαν, όπως το Καφενείο της Καμπάνας για τα ΑΜΕΑ.

Η αποκατάσταση του χώρου και των τριών κτιρίων θα γίνει άμεση και θα καταστήσουμε το συγκρότημα ένα σύγχρονο Συνεδριακό Κέντρο και μαζί Εκθεσιακό Κέντρο και φυσικά θα αναδειχθεί το μοναδικό φαινόμενο της καταβόθρας με συντήρηση του νερόμυλου και ανάδειξης του καφενείου με κοινωνικές δράσεις.

Θα μου επιτρέψετε καταρχήν να σας παρουσιάσω τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμούς μας «Δήμος Αργοστολίου για την Επόμενη Μέρα» ανά εκλογική περιφέρεια Δημοτική Ενότητα.

Πρώτα από την Δημοτική Ενότητα Αργοστολίου

Την Ευανθία την Ανδρεάτου

Τον Διονύση τον Γασπαρινάτο

Τον Δημήτρη τον Γιαννάτο

Τον Κώστα τον Διακάτο

Τον Γιώργο τον Ζαπάντη

Τον Διονύση τον Ζαπάντη

Τη Φανή την Κατσούδα

Τη Σεβαστή την Κουλουμπή

Τον Σπύρο το Λεγάτο

Τη Ρένα τη Μαζαράκη

Τη Μαρία τη  Μαρκάτου – Αλυσανδράτου

Τον Μάκη το Μελά

Τον Αριστοτέλη τον Μπατιστάτο

Το Νίκο τον Μποζά

Τον Διονύση τον Παγουλάτο

Τον Σπύρο τον Πεφάνη

Τον Μάκη τον Πολλάτο

Την Πραξία την Πολλάτου

Τον Γιώργη τον Τζωρτζάτο

Τη Μαρία τη Φλαμιάτου

Την Ελένη την Χαρίτου – Καραντινού

Κλείνω  τη Δημοτική Ενότητα Αργοστολίου με δύο εκπλήξεις .

Το νεαρότερο υποψήφιο του συνδυασμού και ίσως όλων των συνδυασμών τον Διονύση τον Αντωνάτο μισός Φαρακλός μισός Διλίνης. 18 χρονών και αισθάνομαι ειλικρινά πολύ όμορφα που ένα νέο παιδί κόντρα σε πολλά πράγματα και καταστάσεις ανακατεύεται με την αυτοδιοίκηση.

Και τη συμβολική και τιμητική για μένα συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο ενός μετανάστη, σωστότερα μια μετανάστριας, της Μαρινέλας της Τεπελένα. Η Κεφαλονιά και το Αργοστόλι πάντα ήταν φιλόξενα μέρη για τους μετανάστες και είχαν πολυπολιτισμικό χαρακτήρα. Τώρα ήλθε η ώρα να δείξουμε έμπρακτα πως μπορούμε να έχουμε ισότιμους πολίτες αυτούς που τις τελευταίες δεκαετίες έχουν την δικιά τους συμμετοχή στα δρώμενα της τοπικής κοινωνίας και έχουν προσφέρει καταλυτικά στην οικονομική πρόοδο της Κεφαλονιάς.

Και συνεχίζω με τους υποψήφιους από τον Ελειό και τους Πρόννους

Τον Αργύρη τον Γαβριελάτο

Την Ερμιόνη τη Διονυσοπούλου

Τον Μάκη τον Κωνσταντάτο

Την Τούλα την Μπατιστάτου – Σιμωτά

Τον Λευτέρη τον Σπαθή και

Τον Ρίκη τον Στάβερη

Με τρία νέα νεότατα παιδιά όπως απαιτεί η ανάγκη για την ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ στην τουριστικότερη περιοχή της Κεφαλονιάς.

Και πάμε στη Δημοτική Ενότητα Λειβαθούς με

Τη Λεμονιά την Αντωνάτου

Τη Γεωργία την Αντωνοπούλου

Τον Γιάννη τον Βαρούχα

Τη Ρούλα την Γιαννάτου

Τον Γιώργο τον Κοτρότσιο

Τον Διονύση τον Λυκιαρδόπουλο

Τη Τζούλια την Παπαδάτου

Τον Σπύρο τον Σακαλή

Τη Μαριάνθη την Τζωρτζάτου

Την Άννη τη Φραντζιού

Τη Βίκη τη Φωκά

Με 7 στους 11 υποψήφιους γυναίκες, ίσως συμβολικά πως οι γυναίκες ήταν ανέκαθεν οι ηρωικές μορφές της Λειβαθούς.

Και τέλος τα Ομαλά με δύο νέα παιδιά κόντρα στα πολιτικά και οικονομικά κατεστημένα της περιοχής που την ταλανίζουν για χρόνια και ευαγγελίζονται τώρα να συνεχίσουν την ομηρία της περιοχής.

Τον Μάκη το Μεσολωρά και

Τη Βούλα τη Σταθούλη

Τέλος, θα μου επιτρέψουν πρώτα απ’όλους οι φίλοι και συνεργάτες και μετά όλοι εσείς μια ειδική αναφορά στα Ομαλά και το Ξώμερο (στον Ελειό-Πρόννους) .

Συνειδητά κατεβάζουμε τρία νέα παιδιά στο Ξώμερο εκεί γύρω στα 30 και το ίδιο οι δύο υποψήφιοι μας στα Ομαλά.

Είναι η απόλυτη ανανέωση, η απόλυτη φρεσκάδα, η απόλυτα ορατή προοπτική για την επόμενη μέρα και το μέλλον, σε δυό περιοχές που ΑΠΑΙΤΟΥΝ την ανανέωση του πολιτικού δυναμικού τους για να κάνουν επανεκκίνηση για το μέλλον τους. Αυτή η επιλογή αποτελεί την δικιά μας χειροπιαστή απάντηση προς κάθε κατεύθυνση για το πώς οραματίζεται ο καθένας το αύριο μέσα από τις εκλογές της 26ηςΜαΐου και με ποιους.

Όμως για τα ποιοτικά στοιχεία του συνδυασμού θα επανέλθω.

Ξεκινάμε λοιπόν σήμερα από τον Θαλασσόμυλο.

Γιατί επιλέξαμε τον Θαλασσόμυλο ως τόπο εκκίνησης του συνδυασμού μας;

Ο Θαλασσόμυλοςπου επιλέξαμε για το σημερινό μας ξεκίνημα επαναπροσδιορισμού της πορείας της Κεφαλονιάς και μαζί της εκκίνησης του νέου Δήμου Αργοστολίου, ήταν πριν από λίγα χρόνια το εμβληματικό στοιχείο της Κεφαλονιάς για τη δημιουργία και την ανάπτυξη.

Η περηφάνια του Αργοστολιώτη και του κάθε Κεφαλονίτη.

Το σημείο αναφοράς του Αργοστολίου από την δημιουργία του το 1985 μέχρι το 2011 που έκλεισε.

Το σύμβολο του πράττειν για τρεις 10ετίες.

Σήμερα προσδιορίζεται ως το σύμβολο της εγκατάλειψης και της αδράνειας.

Ο Θαλασσόμυλος σήμερα, με μια λέξη, αποτελεί τη ΝΤΡΟΠΗ της Κεφαλονιάς.

Το σύμβολο της ικανότητας και της ζωής, κατάντησε το σύμβολο της ανικανότητας και του τέλματος.

Το σύμβολο της δημιουργίας σ’ένα Αργοστόλι που εξέπνεε αισθητική κατάντησε το σύμβολο του ξεπεσμού, σε μια Κεφαλονιά που αποπνέει κακογουστιά και εγκατάλειψη.

Ο ρημαγμένος Θαλασσόμυλος του σήμερα βαδίζει παρέα με την αισθητική των κοκκοφοινίκων.

Το Αργοστόλι του 2019 αναπτυξιακά και αισθητικά προσδιορίζεται από τον ρημαγμένο Θαλασσόμυλο και τους κοκκοφοίνικες.

Το σύμβολο της ανάτασης της μετασεισμικής κοινωνίας εξελίχτηκε σε μνημείο της εγκατάλειψης και μαζί του υποκριτικού ενδιαφέροντος για τα κοινά και του προεκλογικού αμοραλισμού. 

Επιλέξαμε λοιπόν τον ρημαγμένο Θαλασσόμυλο για να σηματοδοτήσουμε την επόμενη μέρα.

Ήλθαμε στον Θαλασσόμυλο για να παρουσιαστούμε ενώπιον σας όχι με επικοινωνιακές πασαρέλες, αλλά μ’ένα βαθύ συμβολισμό.

Βρισκόμαστε στον Θαλασσόμυλο για να δηλώσουμε πως πορευόμαστε από την προηγούμενη μέρα που συμβολίζει η σημερινή τραγική κατάσταση του Θαλασσόμυλου που βλέπετε γύρω σας και που κάποτε έσφυζε από ζωή και έμπνευση….. στην επόμενη μέρα της δημιουργίας.

Ξεκινάμε λοιπόν.

Ξεκινάμε και είμαι, είμαστε, ιδιαίτερα ευτυχείς που και άλλοι συνυποψήφιοι, μας ακολούθησαν ασθμαίνοντας και μεταμεσονύχτια στην παρουσίαση των δικών τους συνδυασμών.

Ξεκινάμε συμβολικά από τον εγκαταλειμμένο Θαλασσόμυλο για να διακηρύξουμε ότι υγιείς κοινωνικές δυνάμεις από το Αργοστόλι και τα χωριά του, τη Λειβαθώ και τα Ομαλά, τον Ελειό και τους Πρόννους, είναι εδώ, είναι παρούσες και αποτελούν την ελπίδα για την επόμενη μέρα της Κεφαλονιάς.

Η ανταπόκριση των συμπολιτών μαζική και καθημερινή να δυναμώνει, να διευρύνεται και να αποκτά διαστάσεις όχι απλής νίκης, αλλά θριάμβου.

Θριάμβου των ικανότητας και της προσφοράς.

Θριάμβου των απλών πολιτών.

Θριάμβου των υγιών και ηθικών δυνάμεων που σέβονται αξίες και ιστορικές παρακαταθήκες.

Θριάμβου της νέας γενιάς.

14 ….20αρηδες και 30αρηδες βρίσκονται στο συνδυασμό μας, το 33% του συνολικού αριθμού των υποψηφίων.

Ιδού η απάντηση σε όλους αυτούς που μιλάνε εξ ονόματος του νέου και της προοπτικής δίχως να βλέπουν που πραγματικά βρίσκεται το νέο και η προοπτική και δίχως να κοιτάνε από ποιους περιστοιχίζονται και ποιοι είναι οι συνυποψήφιοι τους.

26 πρωτόμπαρκοι στην αυτοδιοίκηση. 26 υποψήφιοι του συνδυασμού μας για πρώτη φορά κατέρχονται σε εκλογές πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιό μας και αποτελούν το 62% του συνολικού αριθμού των υποψηφίων.

Και μόνο …5 στο σύνολο των υποψηφίων, μόλις το 12%, έχουν χρηματίσει δημοτικοί σύμβουλοι και αποτελούν τον απαραίτητο κορμό της εμπειρίας μαζί με 2 τοπικούς συμβούλους.

19 γυναίκες και δύο παραπάνω από τον υποχρεωτικό αριθμό βρίσκονται ανάμεσα στους υποψήφιους μας και δεν είναι υποχρεωτικές παρουσίες απλά για να καλύψουν την ποσόστωση.

Και το επίσης σημαντικό: Μόλις 18 υποψήφιοι του συνδυασμού έχουν εκτεθεί και στο παρελθόν ως υποψήφιοι σε δημοτικές εκλογές δηλαδή μόλις το 42% των υποψηφίων του συνδυασμού μας, με το 58% να κατεβαίνουν για πρώτη φορά σε δημοτικές εκλογές !

Με ενδιαφέρον λοιπόν περιμένουμε τα αντίστοιχα στοιχεία από τους άλλους συνδυασμούς βασικά αυτούς που σύμφωνα με τα όσα διακηρύσσουν διεκδικούν την Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο.

Τους καλούμε όλους να τα θέσουν κι αυτοί ενώπιον των συμπολιτών μας για να υπάρξουν οι απαραίτητες και αναγκαίες συγκρίσεις.

Για το ποιος εκφράζει το νέο και την προοπτική και ποιος το παλιό και το παρωχημένο.

Για το ποιος παντρεύει την εμπειρία με το νέο.

Για το ποιος συνδυασμός έχει προοπτική.

Η σύνθεση του ψηφοδελτίου μας δεν θα μπορούσε παρά να συνάδει με την ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ και να δίνει ηχηρή απάντηση σε όλους αυτούς που πιστεύουν ότι ….με την προηγούμενη μέρα θα οικοδομηθεί η επόμενη μέρα.

Η σύνθεση του ψηφοδελτίου μας είναι μια ηχηρή απάντηση σε όλους αυτούς που η ανακοίνωση και μόνο της υποψηφιότητας μας τους προκάλεσε πανικό, ξεκινώντας μια πολεμική πρωτοφανή για τα πολιτικά ήθη της Κεφαλονιάς με το εξόχως «πολιτικό» επιχείρημα «καλά τι θέλει τώρα ο Φόρτες», για να περάσουν στο ανήκουστο της δαιμονοποίησης της σχέσης μου με συγκεκριμένα άτομα συνεργάτες μου τον Σπύρο τον Πεφάνη και τον Διονύση τον Γασπαρινάτο  – συνεργάτες και αυτών που τα κυκλοφορούν – για χρόνια, που όμως το «έγκλημά» τους είναι ότι ανέκαθεν ανήκαν και ανήκουν στην αριστερά αυτοί και η οικογένειά τους από την εποχή της Εθνικής Αντίστασης.

16 τόσα χρόνια ήταν καλοί ως πολιτικά όντα, τώρα είναι …. πολιτικά μιάσματα.

Όλοι αυτοί λοιπόν οι επαγγελματίες του ψιθυρισμού και όχι της επιχειρηματολογίας σήμερα καταλήγουν στα μουρμουρίσματα στο αυτί πως  «ο Φόρτες δεν φτιάχνει ψηφοδέλτιο», πως βρίσκεται … «στο 10%» και άλλα τέτοια φαιδρά που το μόνο που δείχνουν είναι τον πανικό τους.

Ε λοιπόν και ψηφοδέλτιο κάναμε και σήμερα το παρουσιάζουμε δίχως επικοινωνιακές φαιδρότητες και αγωνιώδεις κινήσεις πανικού να προκαταβάλουμε άλλους συνδυασμούς στην παρουσίαση του συνδυασμού μας.

Σε πείσμα λοιπόν όλων αυτών που νόμιζαν πως η Κεφαλονιά και οι Κεφαλονίτες είναι προϊόντα προς αγορά και πώληση σ’ένα ενεχυροδανειστήριο συνειδήσεων και ψυχών που όλα αγοράζονται και όλα πουλιούνται, ο συνδυασμός μας είναι εδώ.

Είναι αυτός που δίνει σιγουριά και προοπτική.

Είναι ο συνδυασμός της νίκης !

Πρώτος ξεκίνησε και πρώτος θα τερματίσει σε τρεις εβδομάδες από σήμερα στις 26 Μαΐου.

Από εδώ, από το Θαλασσόμυλο της πάλαι ποτέ δημιουργίας ξεκινάμε την πορεία της αξιοπρέπειας και της περηφάνιας του Κεφαλονίτη, την πορεία της επαναδημιουργίας και της επόμενης μέρας.

Ξεκινάμε για την επόμενη μέρα και όχι τη χθεσινή μέρα.

Ξεκινάμε για την Κεφαλονιά του μέλλοντός μας και όχι την Κεφαλονιά του παρελθόντος.

Ξεκινάμε όχι για την πάρτη μας αλλά για το χωριό μας, την πόλη και τη γειτονιά μας.

Ξεκινάμε όχι γιατί έδωσαν μεροκάματο στο παιδί μας ή σε μας τους ίδιους και ούτε γιατί μας έριξαν δυό μέτρα τσιμέντο στο δρόμο του σπιτιού μας, αλλά γιατί είμαστε ταυτισμένοι στο χωριό, την πόλη και τη γειτονιά μας με την κοινωνική προσφορά και σεβόμαστε αξίες, ηθικές και ιστορικές παρακαταθήκες.

Όχι.

Δεν απαιτούμε καμία ανταπόδοση υποχρέωσης.

Δεν είμαστε κανενός υπάλληλοι.

Αποδείξαμε στην κοινωνική και πολιτική μας διαδρομή πως μοναδικό μας κίνητρο είναι η προσφορά. Η προσφορά στον τόπο μας.

Είμαι υπερήφανος γι’αυτή την ταυτότητα της κοινωνικής προσφοράς.

Αυτή είναι και η  μοναδική υποχρέωση που χρωστάω στους συμπολίτες που με τίμησαν για 12 χρόνια και πιστεύω πως τους τίμησα ως όφειλα με τη σειρά μου.

 Γι’ αυτό και στο σήμερα του πολιτικού, κοινωνικού και αναπτυξιακού τέλματος αντιπαραθέτουμε την ευθύνη της επανεκκίνησης της δημιουργίας.

Είμαι υπερήφανος και σας κοιτάζω σήμερα και κάθε μέρα στα μάτια γιατί δεν χρωστάω σε κανένα και δεν μου χρωστάει κανένας, παρά μόνο αμοιβαία κοινωνική και πολιτική εκτίμηση.

Μεγάλο πράγμα να κοιτάς τον άλλο ακόμα και τον συνυποψήφιό σου στα μάτια δίχως ενοχές και αυτός να μην τολμάει να πράξει το ίδιο.

Μεγάλο πράγμα να διεκδικείς την ψήφο των συμπολιτών σου δίχως σκιές δικαστικής υποδικίας για βαριές κακουργηματικές πράξεις κατά την διάρκεια της θητείας σου οι οποίες ενδεχομένως να βάλουν σε μεγάλες περιπέτειες τον Δήμο.

Ξεκινάμε για να ξαναδώσουμε στο Αργοστόλι και τις 32 κοινότητες του νέου Δήμου την χαμένη τους υπερηφάνεια.

Την υπερηφάνεια της προσφοράς, την υπερηφάνεια της δημιουργίας.

Δεν χρειάζεται να δώσουμε καμία υπόσχεση.

Είμαστε αυτοί που είμαστε και μας ξέρετε.

Ξέρετε τι κάναμε για κάθε χωριό και οικισμό του πρώην Αργοστολίου.

Μας ξέρετε στα Ζόλα, τον Αγκώνα, το Νύφι, τη Ρίζα και τα Πετρικάτα, τα Καρδακάτα και τα Κοντογουράτα.

Μας ξέρετε στα Κουρουκλάτα και τα Φάρσα, τα Δαυγάτα και τα Διλινάτα. Τα Φαρακλάτα, τα Ραζάτα και τα Προκοπάτα.

Στα Τρωγιαννάτα, τα Δεμουτσαντάτα και τα Μιτακάτα.

Μας ξέρετε στο Αργοστόλι και σε κάθε γειτονιά του, αλλά και στα Κοκκολάτα, τα Κομποθεκράτα, τα Χελμάτα, τα Σπήλια, τη Λάσση, τις Μηνιές.

Ξέρετε 12 χρόνια τι δώσαμε και ξέρετε τι πήρατε τα επόμενα χρόνια μέχρι σήμερα τι πήρατε. Ακόμη και ποιο ήταν το πραγματικό ενδιαφέρον αυτών που σήμερα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τα χωριά σας.

Μας ξέρετε στα χωριά του Αγίου στα Ομαλά.

Ξέρετε ποιοι κράτησαν σαν κοινότητα αυτόνομη τα χωριά του Αγίου δίχως κανένα μα κανένα όφελος που άλλοι ακόμη και σήμερα το εξαργυρώνουν εκλογικά.

Μας ξέρετε σε κάθε χωριό του Ελειού και των Πρόννων, στην Αγία Ειρήνη και τον Άγιο Νικόλαο, τα Αργίνια και το Βαλεριάνο, το Μαρκόπουλο, τα Χιονάτα και τα Μαυράτα, το Ξενόπουλο και την Πάστρα, τον Πόρο και τη Σκάλα.

Και αν θέλουν κάποιοι να μιλήσουμε για το ποιοι ενδιαφέρθηκαν για το μέγιστο έργο της Κεφαλονιάς όχι της περιοχής , την αποχέτευση και τον Βιολογικό της Σκάλας να το συζητήσουμε. Να συζητήσουμε για το ενδιαφέρον αυτών που όφειλαν να ενδιαφερθούν την κρίσιμη διετία 2011 – 2012 επί προεδρίας του κ. Μιχαλάτου στην ΔΕΥΑ ως συνεργάτη του Παρίση (για να μην ξεχνιόμαστε) και αρμόδιου για το έργο.

Μας ξέρετε σε κάθε χωριό από τις 11 κοινότητες της Λειβαθούς: Τα Βλαχάτα, το Λουρδά και τα Μουσάτα, τα Περατάτα και τον Καραβάδο, τη Λακύθρα και τα Μεταξάτα, τις Κεραμειές και την Πεσσάδα, τα Σπαρτιά και τα Σβορωνάτα.

Αν θέλουν κάποιοι να μιλήσουμε για το ενδιαφέρον που επέδειξαν για την αποχέτευση και τον Βιολογικό της Λειβαθούς αν και Δήμαρχοι Λειβαθούς και στη συνέχεια πρόεδροι της ΔΕΥΑ εδώ είμαστε. Όπως και για το πραγματικό ενδιαφέρον που έχουν δείξει για την πλατεία του χωριού τους 17 χρόνια στα πράγματα.  

Μας ξέρετε λοιπόν για την κοινωνική μας προσφορά και μόνο και για τίποτε άλλο.

Όπως ξέρετε και τους άλλους συνυποψήφιους και μαζί τους συνεργάτες τους.

Ο τόπος μας είναι μικρός, πολύ μικρός και γιαυτό απευθυνόμαστε ο ένας στον άλλο με τα μικρά μας ονόματα.

Ο βίος και η πολιτεία του καθενός μας είναι ανοιχτό βιβλίο μέχρι και την τελευταία του σελίδα, τη σελίδα που καταγράφει τις σημερινές μας αποφάσεις και απαντάει στα ….γιατί των αποφάσεων μας.

Στις 26 Μαΐου δεν ζητάμε να επιβεβαιώσουν οι πολίτες καμία πολιτική κυριαρχία,  δεν επιδιώκουμε να συμπορευτούν με τη θέλησή τους ή όχι  σε καμία οικονομική επέλαση, ούτε να μας βάλουν στη θέση των άλλων.

Δεν σας ζητάμε να μας επιλέξετε, γιατί …..έτσι, γιατί ……αλλιώς.

Δεν απαιτούμε να ψηφιστούμε με μεθόδους προσωπικού εξαναγκασμού.

Απλά καταθέτουμε στους συμπολίτες την ταυτότητα της κοινωνικής μας προσφοράς και της πολιτικής μας παρουσίας.

Και σας ζητάμε να την κρίνεται σε σχέση με το τι έχουμε προσφέρει, τι προσφέρουμε και το τι πιστεύετε ότι μπορούμε να προσφέρουμε στο χωριό και τη γειτονιά σας.

Και ταυτόχρονα σας ζητάμε, σας απαιτούμε θα μου επιτρέψετε, να συγκρίνεται την δικιά μας ταυτότητα, πολιτική και κοινωνική εννοείται, με την ταυτότητα των συνυποψηφίων μας.

Και μετά να αποφασίσετε, ποιόν θέλετε για Δήμαρχο στην επόμενη τετραετία και ποιους για δημοτικούς συμβούλους.

Δεν προσπαθούμε να σας πείσουμε να μας ψηφίσετε με επικοινωνιακά κόλπα που υποτιμούν τη νοημοσύνη, με μακέτες υποσχέσεωνπου δηλώνουν έλλειψη επιχειρημάτων και πολιτικού λόγου, με ανοίκειες φήμεςγια τους συνυποψήφιους μας όπως πράττουν για μας και οι οποίες αποτελούν ντροπή για τον πολιτικό μας πολιτισμό και όνειδος για την τοπική μας κοινωνία.

Δεν θα βγάλουμε παπαγαλάκια και επαγγελματίες του είδους να ψιθυρίζουν στο αυτί του κάθε συμπολίτη ….αποκλειστικές πληροφορίες εναντίον των συνυποψηφίων μας έναντι όχι πινακίου φακής που γινόταν κάποτε αλλά μιας τυρόπιττας κι ενός καφέ σήμερα.

Δεν επιδιώκουμε να σας πείσουμε φιμώνοντας τους συνυποψήφιους μας  από τα δημόσια μέσα ενημέρωσης που (έτσι κι αλλιώς) δεν έχουμε στα χέρια μας παρανομώντας προκλητικότατα, ούτε  φυσικά και πολύ περισσότερο δεν επιδιώκουμε να επικρατήσουμε με εξαγορά συνειδήσεων και υποψηφιοτήτων.

Δεν προτρέπω τους συμπολίτες …..να καταψηφίσουν τους άλλους με πλασματικά, ψεύτικα και ανήθικα επιχειρήματα που διαγράφουν ακόμα και πολύχρονες προσωπικές σχέσεις.

Δεν κινδυνολογώ εναντίον των αντιπάλων μου, δεν διαγράφω πολιτικές και προσωπικές σχέσεις δεκαετιών και δεν δολοφονώ την ηθική της πολιτικής για την εκλογική μου νίκη στις 26 Μαΐου.

Δεν βγάζω στο δρόμο αργυρώνητα παπαγαλάκια του φράγκου και επαγγελματίες ψιθυριστές.  

Αντίθετα λέω στους συμπολίτες μου να βάλουν διπλά στην δικιά μου κοινωνική και πολιτική ταυτότητα, την αντίστοιχη ταυτότητα όλων των συνυποψηφίων και μετά να αποφασίσουν.

Δεν λέω στους ψηφοφόρους του Δήμου αλαζονικά …..διώξτε αυτούς και στη θέση τους βάλτε….εμάς και τίποτε άλλο.

Δεν ζητώ την αλλαγή φρουράς στην τοπική πολιτική σκηνή ως αυτοσκοπό για αλλότρια συμφέροντα.

Αυτό που λέω απλά σε όλους τους συμπολίτες που στις 26 Μαΐου θα πάνε στην κάλπη για να αναδείξουν τον Δήμαρχο του νέου Δήμου Αργοστολίου , δίπλα στο Μάκη τον Φόρτε βάλτε τον κάθε ένα συνυποψήφιο και κρίνετε και μετά ….συγκρίνετεκαι τέλος….. αποφασίστε με το χέρι στην καρδιά και πουθενά αλλού.

 Βάλτε απέναντι σας, την ιστορία του καθενός, την προσφορά του, τις ικανότητες του, το πολιτικό του ήθος, το σεβασμό σε αξίες και ιδανικά και τέλος το κίνητρο (όπως εσείς το έχετε αντιληφθεί και όχι όπως σας παρουσιάζεται…..) και κρίνετε…. κρίνετε και αποφασίστε.

Και κάντε το ίδιο και με τους υποψήφιους συμβούλους όλων των συνδυασμών.

Βάλτε δίπλα στους 42 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του δικού μας συνδυασμού «για την Επόμενη μέρα» τους υποψήφιους των άλλων συνδυασμών και επιλέξτε με βάση το κίνητρο της υποψηφιότητας τους (το ξέρετε στη μικρή κοινωνία που ζούμε….) και των ικανοτήτων τους για προσφορά.

Απαντήστε πριν επιλέξετε συνδυασμό, Δήμαρχο και Συμβούλους ΓΙΑΤΙ ζητάνε….. ΓΙΑΤΙ ζητάμε την ψήφο σας;

Απαντήστε πριν επιλέξετε ψηφοδέλτιο ΠΟΙΟΣ ή ΠΟΙΑ είναι ειλικρινής απέναντί σας ;

Απαντήστε πριν καταλήξετε στην επιλογή σας ποιο είναι το κίνητρο της υποψηφιότητάς του καθενός, αν είναι δηλαδή η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο ή κάτι άλλο;

Πριν αποφασίσετε, εν ολίγοις, πού θα εκφράσετε την προτίμησή σας απαντήστε στο απλό ερώτημα: Γιατί αυτός ο συμπολίτης κατεβαίνει υποψήφιος σύμβουλος με τον συγκεκριμένο υποψήφιο Δήμαρχο;

Εμείς πάντως καταθέτουμε σήμερα ενώπιον των συμπολιτών, σε εσάς, την δικιά μου πρώτα απ’όλα υποψηφιότητα για Δήμαρχος στο νέο Δήμο Αργοστολίου και μαζί τους 42 υποψήφιους του συνδυασμού μας και σας καλούμε με βάση τα προηγούμενα να μας συγκρίνετε με όλους τους συνυποψήφιους μας και μετά να αποφασίσετε.

Δεν σας ζητάμε να μας ψηφίσετε ντε και καλά, αλλά να μας περάσετε από κόσκινο μαζί με όλους αυτούς που σας χαϊδεύουν τα αυτιά και σας χτυπάνε την πλάτη.

Γιαυτό και ζήτησα και γι’άλλη μία φορά και σήμερα ζητώ από τους συνυποψήφιους μου και κυρίως τον κ. Παρίση και τον κ. Μιχαλάτο να συζητήσουμε. Να κάνουμε ένα και δύο και όσα θέλουν ντιμπέιτ.

Αρνούνται και οι δύο.

Κάνουν πως δεν ακούνε.

Κύριε Παρίση Κύριε Μιχαλάτε τολμήστε . Ακόμα και από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της ιδιοκτησίας σας κ. Μιχαλάτε τολμήστε να συζητήσουμε.

Απαγορεύετε να μιλήσω από τα μέσα ενημέρωσής σας κατά παράβαση του συντάγματος και των νόμων .

Απαγορεύετε και τον διάλογο ακόμη. ΓΙΑΤΙ;

Τόσο πολύ φοβάστε να μιλήσουμε ο ένας απέναντι από τον άλλο;

Και εν τέλει: Πως εξασφαλίζετε ότι δεν θα υπάρξει το ίδιο απολυταρχικό καθεστώς της αφωνίας σε κάθε αντίθετο προς τις δικές σας απόψεις αν…αν ο λαός σας εκλέξει Δήμαρχο;

Αγαπητοί φίλοι

Σας προτρέπω να συγκρίνετε όλους τους υποψήφιους Δημάρχους γιαυτό και ΜΟΝΟ, γιαυτό που καλείστε να ψηφίσετε στις 26 Μαΐου και δεν είναι άλλο παρά μόνο ένα:

Τον Δήμαρχο που θα στήσει όχι μια ακόμη προσωπική του επιχείρηση, αλλά τον πρώτο Δήμο της Κεφαλονιάς, που εκτός των άλλων θα παίξει ρόλο κλειδί και για τους άλλους δύο νέους Δήμους του νησιού και συνολικά για την Κεφαλονιά.

Τον Δήμαρχο ΟΛΩΝ των πολιτών και όχι μόνο της παρέας του και των συμφερόντων του.

Τον Δήμαρχο που θα μείνει για όλη την τετραετία όπως θα είναι η λαϊκή εντολή της 26ηςΜαΐου και όχι ένα Δήμαρχο υπό προθεσμία λόγω υποδικίας στη δικαιοσύνη και στα πειθαρχικά .

Τον Δήμαρχο που δεν θα μπερδέψει τα καθήκοντά και τις υποχρεώσεις του με τις προσωπικές του επιχειρήσεις.

Τον Δήμαρχο που δεν θα κρύβεται στα δύσκολα, που δεν θα λέει άλλα το πρωί και άλλα το βράδυ, που θα τηρεί τις υποσχέσεις του.

Τον Δήμαρχο που θα αξιοποιήσει τα κοινοτικά προγράμματα και με τους πόρους που θα φέρει θα αγωνιστεί για την ανάπτυξη της Κεφαλονιάς.

Τον Δήμαρχο με λίγες λέξεις που θα είναι Δήμαρχος του Δήμου Αργοστολίου και….τίποτε περισσότερο ή τίποτε λιγότερο.

Αγαπητοί φίλες και φίλοι

Σας ευχαριστώ που είστε μαζί μας απόψε.

Σας ευχαριστώ που με την παρουσία σας στέλνετε το δικό σας μήνυμα από τον αφιλόξενο σήμερα Θαλασσόμυλο πως μπορεί να γίνει και πάλι φιλόξενος την επόμενη μέρα.

Σας ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε στον συμβολισμό που επιδιώξαμε με τη συγκέντρωση σε αυτό τον εμβληματικό χώρο της πρωτεύουσας της Κεφαλονιάς το δικό μας Αργοστόλι στον δικό μας Θαλασσόμυλο δείχνοντας με την παρουσία σας πως μπορούμε για την ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ κόντρα σε όλα όσα μας προσβάλλουν, σε όσα δεν τιμούν την ιστορία αυτού του τόπου. 
ΜΑΖΙ θα αφήσουμε πίσω την προηγούμενη μέρα.

ΜΑΖΙ θα αφήσουμε πίσω τον ρημαγμένο Θαλασσόμυλο και ό,τι αυτός συμβολίζει.

Αλλά και ΜΑΖΙ θα προχωρήσουμε για την ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΜΕΡΑ.

ΜΑΖΙ θα ξαναδώσουμε ζωή και δύναμη δημιουργίας στην Κεφαλονιά, στο Αργοστόλι και σε κάθε ένα χωριό και γειτονιά από τους πρώην Δήμους Αργοστολίου, Λειβαθούς και Ελειού – Πρόννων και μαζί των ομαλών.

ΜΑΖΙ θα ζωντανέψουμε και πάλι το ρημαγμένο Θαλασσόμυλο και όλους τους ρημαγμένους Θαλασσόμυλους του Δήμου μας και όλης της Κεφαλονιάς.

Η νίκη τις 26 Μαΐου θα είναι μεγάλη , θα είναι δικιά σας θα είναι της Κεφαλονιάς ολόκληρης, γιατί ο νέος Δήμος Αργοστολίου είναι η καρδιά της Κεφαλονιάς.

Και η καρδιά της Κεφαλονιάς είστε εσείς.»

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκτός άλλων ο τ. υπουργός Αλέκος Καλαφάτης, ο τ. δήμαρχος Μάρκος Κοτσιλίνης καθώς και η βουλευτής του Νομού μας Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.

  

Προηγούμενο άρθροΘεόφιλος Μιχαλάτος: Τι θα κάνω αν βγω δήμαρχος Αργοστολίου
Επόμενο άρθροΑργοστόλι: Ο Γεράσιμος Κανάκης υποψήφιος με τον Μιχαλάτο