Σημαντικές επαφές Γαλάτη στη Θεσσαλονίκη -Έμφαση στους βασικούς πυλώνες της Αγροτικής Οικονομίας του νησιού μας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, ο Αντιδήμαρχος Ληξουρίου κος Άγγελος Γαλάτης πραγματοποίησε στην Θεσσαλονίκη μία προγραμματισμένη και εξαιρετικά εποικοδομητική συνάντηση με στελεχιακό δυναμικό της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Ειδικότερα, συναντήθηκε με την Διευθύντρια του Innovation & Impact Hub Δρ Ευδοκία Κρυστάλλίδου, τον Δημήτριο Μουστάκη (Ερευνητή – Operations Marketer / MBA, MIS) και την Αικατερίνη Δουρβανάκη (Ερευνήτρια, ΜSc) που εκπροσωπούσαν τη Σχολή στην παρούσα φάση των συζητήσεων.

Στόχος μας είναι μέσα από ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας μας με τον συγκεκριμένο Εκπαιδευτικό Οργανισμό, που αναμφίβολα θεωρείται το κορυφαίο και ταυτόχρονα μοναδικό και πρωτοπόρο στον Ελλαδικό χώρο σε θέματα Εφαρμοσμένης Γεωργικής Πρακτικής, να αναβαθμίσουμε τον Πρωτογενή Τομέα στο Δήμο μας, στηρίζοντας ποικιλοτρόπως τους γεωργούς και κτηνοτρόφους μας ώστε να εκσυγχρονίσουν την παραγωγή και την προώθηση των προϊόντων τους και να τα προσαρμόσουν στις σύγχρονες καθημερινές απαιτήσεις της αγοράς (ενσωμάτωση καινοτομιών και νέων τεχνολογιών, συσκευασία, τυποποίηση, προώθηση κ.λ.π.).

Δόθηκε προτεραιότητα και ιδιαίτερη έμφαση στους τρεις βασικούς πυλώνες της Αγροτικής Οικονομίας του νησιού μας, δηλαδή στους τομείς της Ελαιοκομίας, της Αμπελουργίας και της Κτηνοτροφίας. Οπωσδήποτε, θα ακολουθήσουν ανάλογες δράσεις στους τομείς των κηπευτικών, της τυροκομίας, της οινολογίας, της μελισσοκομίας, της μεταποίησης κ.λ.π.

Σε μεταγενέστερη ανακοίνωσή μας θα αναφερθούμε εκτενέστερα τόσο στους τρόπους δράσης όσο επίσης και της συμμετοχής των ενδιαφερομένων συμπολιτών μας που ασχολούνται ή επιθυμούν να ασχοληθούν με την σύγχρονη αγροτική παραγωγή.

Ο Δήμος Ληξουρίου και προσωπικά ο Δήμαρχος κος Κατσιβέλης, όπως άλλωστε έχει αναφέρει στο πρόγραμμά του, θα επενδύσει στον Πρωτογενή Τομέα συμβάλλοντας τα μέγιστα στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των αγροτών μας και δημιουργώντας έναν νησιωτικό Δήμο πρότυπο που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και για άλλους νησιωτικούς Δήμους.