Σοκ και απογοήτευση έχει προκαλέσει στην Ένωση τουριστικών γραφείων της Σκωτίας, SPAA, η απόφαση της TUI να ακυρώσει όλες τις πτήσεις τσάρτερ από το Αμπερντήν της Σκωτίας για το υπόλοιπο του καλοκαιριού.

Στις πτήσεις αυτές περιλαμβάνεται και η Ρόδος, αλλά και άλλοι προορισμοί όπως η Μαγιόρκα, η Τενερίφη, η Ίμπιζα και η Τουρκία, οι οποίες ακυρώνονται μέχρι τον Οκτώβριο.

Η πρόεδρος της Ένωσης, Joanne Dooey, είπε ότι η απόφαση αυτή είναι άσχημη για τους ταξιδιώτες από τη Σκωτία αλλά και τους τουριστικούς πράκτορες της χώρας.

Υπάρχει πολύ μεγάλη αβεβαιότητα για το πότε θα μπορούν να ταξιδεύουν οι άνθρωποι από τη Σκωτία και σε ποιους προορισμούς, είπε.

Η εξαίρεση της Ισπανίας από την «πράσινη λίστα» των χωρών όπου μπορούν να ταξιδεύουν οι Ισπανοί χωρίς καραντίνα, έχει οδηγήσει σε ανασφάλεια τόσο τους τουρίστες όσο και την αγορά ταξιδίων.

Προειδοποιούμε για εβδομάδες σχετικά με την πιθανή απώλειες των αεροπορικών συνδέσεων και τον αντίκτυπο που θα έχει στους ταξιδιώτες και την οικονομία της Σκωτίας, όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά δυνητικά και στα επόμενα χρόνια. Αμφιβάλλουμε ότι, αφού χάσουμε τα αεροπορικά δρομολόγια, θα τα δούμε να επιστρέφουν, τόνισε η κ. Dooey.

Με την απώλεια πτήσεων, υπάρχει ο κίνδυνος επίσης να χαθούν θέσεις εργασίας, προειδοποίησε.

Πηγή: tornosnews.gr

Προηγούμενο άρθροΔήμος Αργοστολίου: Συγκροτήθηκε Επιτροπή Παρακολούθησης, Προστασίας & Ελέγχου των Κοινοχρήστων Χώρων-Ποιοι την απαρτίζουν (ονόματα-απόφαση)
Επόμενο άρθροΔήμος Αργοστολίου: Αιτήματα επιχειρηματιών για κοινόχρηστο χώρο-Οι αποφάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (απόφαση)