30 λεπτά περπάτημα κοντά στο σπίτι σε ανοιχτούς χώρους με την οικογένειά μας είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε, τώρα που ανεβαίνει η θερμοκρασία. Αυτό ζήτησαν, αναφερόμενοι στα σημερινά φαινόμενα συγχρωτισμού σε διάφορες περιοχές, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

«Άκουσα ότι σήμερα πλημμύρισαν οι δρόμοι», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας, προσθέτοντας ότι αυτό δεν είναι σωστό. Ζήτησε δεν ακόμη και σε ανοιχτό χώρο να συμπεριφερόμαστε σαν να βρισκόμαστε σε κλειστό χώρο. Πρόσθεσε, ότι βασικό είναι να προστατεύονται οι ευπαθείς ομάδες. «Να μην συνωστίζονται καθόλου αυτές οι ομάδες, να μην έχουν καμία επαφή με ιό», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, προσθέτοντας ότι «κορυφαίος συνάδελφος από το εξωτερικό είπε ότι η χειραψία πρέπει να καταργηθεί στο μέλλον».

«Είναι θεμιτό να περπατήσουμε με την οικογένειά μας κοντά στο σπίτι μας αλλά είναι αθέμιτο να παίρνουμε τα αυτοκίνητά μας και να περπατάμε σε άλλες περιοχές», είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.  Πρόσθεσε, δε, ότι «βρισκόμαστε σε εξαιρετικά κρίσιμο σημείο, τα πάντα είναι οριακά» και δεν πρέπει να γκρεμίσουμε τώρα αυτό που χτίσαμε τόσο διάστημα. «Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε έτσι μέχρι 27 Απριλίου», υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Τέλος ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο των μέτρων:

-Απαγορεύεται η κυκλοφορία στην περιοχή Νέα Πολιτεία Ευόσμου του δήμου Κορδελιού -Ευόσμου για 14 ημέρες από Δευτέρα έως Παρασκευή τις ώρες 14.00’ – 22.00’ και το Σαββατοκύριακο τις ώρες 08.00’ – 24.00’.

-Διπλασιάζεται στην Αττική ο αριθμός των λαϊκών αγορών (από 111 σε 222) οι οποίες θα λειτουργούν σε διαφορετικά σημεία των ίδιων δήμων και τις ίδιες ημέρες, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού. Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι οι αυστηροί έλεγχοι στις λαϊκές αγορές συνεχίζονται και στο πλαίσιο αυτό κλείνουν για 10 ημέρες λαϊκές σε όλη τη χώρα.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Προηγούμενο άρθροΗ Περιφερειακή αρχή της ΠΙΝ καταψήφισε την παροχή κινήτρων για τους υπηρετούντες στα Νοσοκομεία μας υγειονομικούς!
Επόμενο άρθροΙεράρχηση έργων και αναγκών της ΤΚ Μουσάτων ενόψει σύνταξης επιχειρησιακού προγράμματος του Δήμου Αργοστολίου.