Σωτήρης Κουρής: Σύσκεψη για την Γεωργική Σχολή-Πως θα αναπτυχθεί

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ «ΠΑΝΑΓΗΣ ΒΑΛΛΙΑΝΟΣ»

Ήταν μεγάλη τιμή για μένα που συμμετείχα σε μία σύσκεψη του ΔΣ της Πρακτικής Βαλλιανείου Γεωργικής Σχολής , όπου εξέθεσα τις απόψεις και τίς θέσεις της ΠΙΝ για την ανάπτυξης της , ώστε να μπορέσει να επανέλθει στην παλαιά αίγλη της .
Η δημιουργία ενός ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΑΡΓΟΚΤΗΜΑΤΟΣ με την στήριξη και βοήθεια του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ , θα δώσει την δυνατότητα να αναπτυχθεί στους κάτωθι τομείς .
Α. Να φιλοξενήσει μία νεα Σχολή του ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ , την σχολή ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΠΟΡΩΝ . Ηδη η Περιφέρεια σε συνεργασία με το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων επεξεργάζεται το σχέδιο που θα προταθεί στο ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ και στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ .
Β. Να αποτελέσει πρότυπο καλλιεργητικό κέντρο παραδοσιακών καλλιεργειών με την σύγχρονη επέκταση της στην πεδιάδα της ΚΡΑΝΙΑΣ .
Γ. Να γίνει ένας επισκέψιμος βοτανικός κήπος που σε συνδυασμό και με την ιδιοκτησία της,του Κουταβου , θα αποτελέσει έναν τόπο περιπάτου και περιήγησης τόσο για τους Αργοστολιώτες , οσο και για τους ξένους .
Δ. Το παλαιό και διατηρητέο κτίσμα των αποθηκών να μετατραπεί σε μουσειακό χώρο παραδοσιακών καλλιεργειών .
Στην σύσκεψη συμμετείχαν , η Προεδρος του ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΒΑΛΛΙΑΝΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ κ ΙΛΑΡΥ ΤΖΑΝΝΕΤΑΤΟΥ , ο προεδρος της Πρακτικής Σχολής κ ΒΛΑΔΗΣ ΣΚΛΑΒΟΣ , τα μέλη του Βαλλιανείου κληροδοτήματος κκ Νίκος Μπούκας και Χρυστ. Ντούνης Και ο Διευθυντής της Σχολής κ Διονυσης Μπενετάτος.
Σωτήρης Κουρής
Αντιπεριφερειαρχης ΠΙΝ
Αγροτικής Οικονομιας και Ανάπτυξης Υπαίθρου .