Εκατοντάδες και εκατοντάδες Σέρβοι τουρίστες βρίσκονται στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, επειδή οι Έλληνες συνοριοφύλακες δεν τους επιτρέπουν να εισέλθουν στη χώρα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους στη Θάσο, τη Χαλκιδική, τη Λευκάδα. ΚΑι δεν είναι μόνο αυτά καθώς πολλά αυτοκίνητα, βρίσκονται σε μια ατελείωτη ουρά, μήκους άνω των 15 χιλιομέτρων, που εκτείνεται από τα σύνορα που διασχίζουν την Kulata και κατά μήκος της εθνικής οδού προς Blagoevgrad».

Με τις εξαιρετικά δυσφημιστικές αυτές προτάσεις περιγράφει ο σερβικός Τύπος, την αιφνίδια (;) απόφαση των ελληνικών αρχών να μην επιτρέψουν σε Σέρβους πολίτες να εισέλθουν στην Ελλάδα για διακοπές.

Υπάρχουν επίσης δεκάδες καταγγελίες Ελλήνων ξενοδόχων και επαγγελματιών στα social media, για το θέμα αυτό, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλει ότι αντίστοιχα προβλήματα υπήρξαν και με Ρουμάνους πολίτες.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα που στην εκκίνηση του Τουρισμού, δυσφημεί την Ελλάδα.

xypteraΣε ανάρτησή της η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόxων Πιερίας κα. Ευαγγελία Ξυπτερά Λάμπρου, έγραψε: «Αξιότιμοι κύριοι στην κυβέρνηση, Δεν μπορούσατε να το ανακοινώσετε πιο μπροστά; Ακόμη ένα χτύπημα στον ήδη ταλαιπωρημένο ελληνικό τουρισμό. Μεγάλη δυσφήμιση ειδικά για την Βόρεια Ελλάδα. Η χώρα έχει χάσει την αξιοπιστία της όχι μόνο στους Έλληνες επαγγελματίες και εργαζόμενους στον τουρισμό αλλά και σε όλες τις τουριστικές αγορές.
Την μία στιγμή ο πρωθυπουργός με κάθε επισημότητα ανακοίνωνει ότι τα σύνορα ανοίγουν στις 15/6 και την άλλη ξαφνικά, στις 14/6 , χωρίς καμία άλλη ενημέρωση εκδίδεται ΦΕΚ που απαγορεύει την είσοδο στη χώρα μέχρι τις 30/6.
Οργή και αναστάτωση στους ξενοδόχους που με μηδενικές κρατήσεις και με πολλές οικονομικές δυσκολίες ετοιμάζουν τα ξενοδοχεία τους. – Πρωτόκολλα προμήθειες προσλήψεις. Πως θα κάνουμε προγραμματισμό όταν όλα αλλάζουν στο παρά πέντε και χωρίς προειδοποίηση. Και αφού εμάς στη Βόρεια Ελλάδα δεν μας υπολογίζετε, φαίνεται ότι απαξιώνετε και τα τουριστικά γραφεία των ξένων χωρών που προγραμμάτισαν, αλλά και τους επισκέπτες που πήραν την απόφαση να ταξιδέψουν; Έφτασαν μετά από ώρες ταξιδιού στα σύνορα και δεν τους επιτράπηκε η είσοδος.  Μεγάλη ταλαιπωρία για τους Σέρβους τουρίστες. Μετά από αυτό μάλλον δεν θα αποφασίσει να ταξιδέψει κανείς στην Ελλάδα ούτε από τις Βαλκανικές χώρες τους επόμενους μήνες».

Θεοχάρης: Συμμορφωνόμαστε με την Ε.Ε.

Enwsi_Marinwn_ElladosΓια το θέμα των χερσαίων συνόρων που άνοιξαν με την Βουλγαρία ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης δήλωσε από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» το οποίο επισκέφθηκε σήμερα, ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση πήρε την απόφαση να είναι ανοιχτές οι μετακινήσεις μεταξύ των 27χωρών συν της Νορβηγίας, Ισλανδίας, του Λιχτενστάιν και της Ελβετίας.
Αυτό δημιουργεί ένα ζήτημα με τα δυτικά Βαλκάνια, προφανώς. Φαίνεται ότι έγινε ένα βήμα πίσω από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο σχετίζεται με υγειονομικά δεδομένα και κάποιο φόβο που μπορεί να υπάρχει. Εμείς συμμορφωνόμαστε με τις ευρωπαϊκές κατευθύνσεις. Θα το κάνουμε το επόμενο διάστημα, όσο μπορούμε πιο συστηματικά». Την δήλωση αυτή δημοσιεύει η δημοσιογράφος Νικόλ Καζαντζίδου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε δήλωσή της η τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κ. Νοτοπούλου, αναφέρει: «Η κυβέρνησης της ΝΔ δαπάνησε εκατομμύρια ευρώ για την καμπάνια Μένουμε Σπίτι και Μένουμε Ασφαλείς, νομοθέτησε δυνατότητα απευθείας αναθέσεων στη Marketing Greece χωρίς όριο στο οικονομικό αντάλλαγμα, δεν φρόντισε όμως για το στοιχειώδες: να δημιουργήσει  μια ειδική ιστοσελίδα που να απευθύνεται στους πολίτες του εξωτερικού η οποία να επικαιροποιείται διαρκώς με περιεχόμενο για τις πύλες εισόδου της χώρας ειδικά σε αυτήν την μεταβατική περίοδο!

Από που θα  ενημερωθούν οι ταξιδιώτες;

Κατακερματισμένη, ανεπίκαιρη και εν τέλει παραπλανητική η ενημέρωση αφού ακόμη και η «εμβληματική» πρωτοβουλία της ψηφιακής εφαρμογής την οποία ανακοίνωσαν από την Σαντορίνη έχει να ενημερωθεί από τις 8 Ιουνίου!

Τα χερσαία σύνορα της χώρας άνοιξαν σήμερα, όμως οι ταξιδιώτες δεν γνωρίζουν από που μπορούν να ενημερωθούν με αποτέλεσμα δεκάδες πολίτες που ξεκίνησαν από την Ρουμανία για να επισκεφθούν την Ελλάδα να έχουν εγκλωβιστεί στα σύνορα με την Β. Μακεδονία.

Η έλλειψη σωστής προετοιμασίας πληγώνει την εικόνα του ελληνικού Τουρισμού.

Το Υπουργείο Τουρισμού είναι ο ορισμός του μπάχαλου».

Πηγή: https://money-tourism.gr/ | ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr

Προηγούμενο άρθροΑυτές είναι οι 10 καλύτερες ελληνικές παραλίες για το 2020! Μία στην Κεφαλονιά- Κρυστάλλινες θάλασσες σε μαγικά τοπία (Βίντεο)
Επόμενο άρθροΛΗΞΟΥΡΙ: “ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ;”