Σπύρος Σπύρου: «Κόντρα στο διορισμό και την επιστράτευση αλεξιπτωτιστών ατόμων ξεκομμένων από την πραγματικότητα»

Σκληρός σε πολλές στιγμές της σημερινής συνέντευξης Τύπου παρουσιάστηκε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της Περιφέρειας και υποψήφιος Περιφερειάρχης, Σπύρος Σπύρου, αλλά και συνάμα ανοικτός στις υγιείς δυνάμεις, όπως τις χαρακτήρισε των νησιών μας.
Την πρώτη του επίσημη εμφάνιση ως υποψήφιος Περιφερειάρχης έκανε στην Κεφαλονιά ο Σπύρος Σπύρου, που παρουσίασε το όνομα του συνδυασμού του και έκανε τις πρώτες δηλώσεις του επικαιροποιώντας τη συμμετοχή του στις προσεχείς εκλογές του Μαΐου. «Ο αγώνας μας θα είναι έντιμος, ειλικρινής και δυναμικός. Η φωνή των πολιτών των Επτανήσων μας ανάγκασε να είμαστε παρόντες και είναι καθήκον μας και υποχρέωση να υπηρετήσουμε τον τόπο. Μαζί θα είμαστε στα ευχάριστα, μαζί και στα δυσάρεστα», ανέφερε ο κ. Σπύρου και συνέχισε: «Κάθε κοινωνία έχει δικαίωμα να ψηφίζει άτομα που ζουν στον τόπο τους και ξέρουν τα προβλήματα. Είμαστε αντίθετοι σε αντιλήψεις αλαζονείας, είμαστε αντίθετοι σε αλεξιπτωτιστές και εισαγόμενους σωτήρες. Εγώ δεν απεμπόλησα ποτέ τις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας, ο συνδυασμός μας είναι ανοικτός στην κοινωνία από οποιοδήποτε χώρο αυτή προέρχεται. Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι ακηδεμόνευτη, διότι τα προβλήματα του τόπου μας δεν έχουν χρώμα. Δεν δεχόμαστε διορισμούς και επιστράτευση σε άτομα ξεκομμένα από την τοπική κοινωνία, χωρίς αίσθηση της πραγματικότητας. Λέμε όχι στην υπακοή και στο σκυμμένο κεφάλι. Έχουμε υποχρέωση να αντισταθούμε σε όποιον προσπαθήσει να μας επιβάλλει από μακριά τις απόψεις του, η περίοδος των Αρμοστών έχει τελειώσει προ πολλού για τα Επτάνησα».

«Η αδράνεια Γαλιατσάτου και η θέλησή μας να προχωρήσουμε μπροστά»
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης έκανε μια μικρή αναδρομή στα χρόνια που ηγείται της Περιφέρειας ο Θόδωρος Γαλιατσάτος και στη συνέχεια ανέφερε το δικό του όραμα για την προσεχή τετραετία αναφέροντας: «Δεν πρέπει να γίνεται μικροπολιτική πάνω στα μεγάλα έργα, δεν πρέπει να χάνονται χρήματα γιατί δεν υπάρχουν Μελέτες. Ο Θόδωρος Γαλιατσάτος κληρονόμησε έργα και μελέτες από την δική μας Περιφερειακή Αρχή και έτσι μπόρεσε να προχωρήσει στην κατασκευή τους, έργα όπως το σχολικό συγκρότημα στο Φαραώ στην Κεφαλονιά. Ωστόσο, ο κ. Γαλιατσάτος επέδειξε αδράνεια στην δική του διοίκηση σε θέματα μεγάλων και σημαντικών έργων. Εμείς είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε μπροστά, να ανακτήσουμε την χαμένη ελπίδα για τους πολίτες, που πρέπει να έχουν το κεφάλι ψηλά. Έχουμε δύναμη δημιουργίας, έχουμε εργατικότητα και οι άνθρωποι που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιό μας έχουν μεγάλη διάθεση να μπουν και να προσφέρουν. Αυτοί οι άνθρωποι δεν νοιώθουν ότι ξεπουλούν αρχές και ιδέες».

Το δίλημμα των νεοδημοκρατών και ο δεύτερος γύρος
Στον κ. Σπύρου τέθηκε η ερώτηση κατά πόσο ο νεοδημοκράτης ψηφοφόρος μπορεί να εμπιστευτεί τον ίδιο ή την κα Κράτσα, αφού και οι δύο προέρχονται από τον ίδιο χώρο. «Εγώ άσκησα τα καθήκοντά μου ως Περιφερειάρχης και ως αντιπολίτευση, είμαι παρόν σε όλα τα προβλήματα και δεν περιμένω να με διορίσει κανένας. Δεν είμαι ούτε αλεξιπτωτιστής ούτε εισαγόμενος . Το δίλημμα για τους νεοδημοκράτες ξεπερνιέται μέρα με την ημέρα. Πολιτική μέθη και υπεροψία οδήγησαν την κα Κράτσα να είναι απέναντί μου. Ευτυχώς οι πολίτες το ξεπερνούν και βλέπουν μπροστά». Αναφορικά με την ερώτηση για τον δεύτερο γύρο ο κ. Σπύρου απάντησε: «Στόχος μου είναι να αποκαταστήσω την κανονικότητα στην Περιφέρεια. Δεν θεωρώ κανέναν από τους αντιπάλους μου επικίνδυνο και δεν έχει καμία σημασία για μένα να μιλάω για τον δεύτερο γύρο. Το μόνο που θέλω να πως είναι πως κάποιοι πρέπει να σταματήσουν να πιέζουν, να απειλούν και να εκμαυλίζουν συνειδήσεις στη Νέα Δημοκρατία, κανένας δεν είναι πιο νεοδημοκράτης από εμένα». Στο χώρο της συνέντευξης έδωσαν το παρόν η Τζόγια Γρουζή, η Άντζελα Λουκέρη και ο Γεράσιμος Μιχελής από την Κεφαλονιά. Τον κ. Σπύρου συνόδευσε στην Κεφαλονιά ο Σπύρος Ιωάννου, ο οποίος θα είναι στο ψηφοδέλτιο της Κέρκυρα.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Αναδημοσίευση από www.efimeridakefalonia.gr