Στανίτσας: Τα 1.544.000 ευρώ που προέρχεται από την εργολαβική έκπτωση στο έργο του λιμανιού στον Πίσω Αετό να πάνε σε αυτά τα τρία έργα” (λίστα)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ: «Κατανομή του ποσού των 1.544.000 ευρώ που προέρχεται από την εργολαβική έκπτωση στο έργο του λιμανιού στον Πίσω Αετό»

Kατά πλειοψηφία αποφάσισε χτες το Δημοτικό συμβούλιο Ιθάκης όπως προτείνει στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων που να διατεθούν τα χρήματα που αφορούν του ποσό των 1.544.000 ευρώ που προέρχεται από την εργολαβική έκπτωση στο έργο του λιμανιού στον Πίσω Αετό».
Πιστεύουμε η Ιθάκη δεν έχει σημαντικότερη «υποστήριξη» στο δρόμο της προς το μέλλον, από την ιστορία και τον πολιτισμό που της κληροδοτήθηκε. Αυτή την ιστορία έχουμε υποχρέωση να υποστηρίξουμε πριν και πάνω απ’ όλα, όχι μόνο επειδή αυτή «μας σώζει» αλλά και επειδή αυτή θα μας κρίνει.
Έχουμε την ευκαιρία λοιπόν, με το παραπάνω χρηματικό ποσό να ενισχύσουμε αυτή την προσπάθεια, και γι’ αυτό προτείνουμε τη διάθεσή τους:
Α) Κατασκευή του Οδυσσειακού Κέντρου Ιθάκης (εκπονείται μελέτη).
Β) Χρηματοδότηση ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου Σχολής Ομήρου,ανασκαφές στην Σχολή Ομήρου και στην Περιοχή του Πίσω Αετού
Γ) Αγορά του παλατιού Τζανη στο Σταυρό Ιθάκης για Αρχαιολογικό Μουσείο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΘΕΜΑ: «Κατανομή του ποσού των 1.544.000 ευρώ που προέρχεται από την εργολαβική έκπτωση στο έργο του…

Δημοσιεύτηκε από Stanitsas Dionisis στις Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020