Συνέντευξη τύπου εφολης της ύλης παραχώρησε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα αναφορικά με τις καταστροφές και τις δράσεις αποκατάστασης που βρίσκονται σε εξέλιξη στο νησί μας, το μεσημέρι της Παρασκευής 25 Σεπτεμβρίου. Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Ρραυλός.

Ο κ. Τραυλός, αναφέρθηκε σε έργα πρόληψης που έγιναν όπως λεκάνες ανάσχεσης στην Αγ. Ευφημία, οι οποίοι εμπόδισαν σημαντικό όγκο φερτών υλικών από το να κατευθυνθούν στον οικισμό και είναι ένας από τους λόγους που δεν θρηνήσαμε νεκρούς. Επίσης, ένας αγωγός στην Αγ. Ευφημία, ένα μεγάλο έργο που υπήρχε στα συρτάρια από το 2006, ενεργοποιήθηκε από την παρούσα Περιφερειακή Αρχή και σύντομα θα πραγματοποιηθεί η ανάθεση.

Απαρίθμησε στη συνέχεια στις ενέργειες στις οποίες προέβη η Περιφέρεια, όπως τις σχετικές προειδοποιήσεις τις ημέρες πριν τον «Ιανό» προς πολίτες και τουρίστες, την πλήρη ετοιμότητα των οχημάτων και του προσωπικού κατά τη διάρκεια των καταστροφών, τα οποία φρόντισαν μέσα σε ελάχιστο χρόνο να επαναλειτουργήσει στο σύνολό του το επαρχιακό δίκτυο.

Παράλληλα, τόνισε πως επειδή χρονίζοντα προβλήματα δεν λύνονται σε μία νύχτα, υπάρχουν μία σειρά πρωτοβουλιών και έργων τα οποία θα προωθηθούν προκειμένου να δοθεί μία μόνιμη λύση στις πληγείσες περιοχές αλλά και στο υπόλοιπο νησί. Να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν σε εξέλιξη περί τις 30 εργολαβίες, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, ακριβώς για να επιδιορθώσουν υπάρχουσες κακοτεχνίες και προβλήματα.

Πηγή: ekefalonia.gr