Την Τετάρτη 14/11, μέλη της Κίνησης Πολιτών «Κεφαλονιά, νησί για όλους» συναντήθηκαν στα Κουρκουμελάτα με κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Λειβαθούς.

Μετά από μια σύντομη γνωριμία με την Κίνηση και αναφορά στους στόχους που έχουν τεθεί, ακολούθησε μια παρουσίαση των νέων στοιχείων που εισάγει ο Κλεισθένης Ι στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Για μια περιοχή σαν τη Λειβαθώ, η οποία αποτελείται αποκλειστικά από χωριά, χωρίς την ύπαρξη αστικών κέντρων, είναι βασικό να αναδειχθεί ο ρόλος των κοινοτήτων. Ως προϋπόθεση για αυτό έχουμε θέσει την ανεξαρτητοποίηση των συμβουλίων και των προέδρων των κοινοτήτων από τις δημοτικές παρατάξεις, και αυτή τη δυνατότητα μας τη δίνει σήμερα ο Κλεισθένης.

Στη συνέχεια, ακολούθησε διάλογος μεταξύ των παρευρισκόμενων, κατά τον οποίο συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν την περιοχή, όπως η κακή κατάσταση του οδικού δικτύου, η έλλειψη ηλεκτροφωτισμού, οι συγκοινωνίες, τα σχολικά συγκροτήματα των Κεραμειών κλπ.

Ιδιαίτερα τονίστηκε το θέμα της ανάπτυξης του αεροδρομίου σε σχέση με την κατάσταση της οδικής του σύνδεσης. Πρόκειται για ένα σημαντικό μοχλό ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή και ολόκληρο το νησί και απαιτείται προσεκτικός σχεδιασμός των αναγκαίων υποδομών.

Ευχαριστούμε το Café «Μαρίνα» για τη ζεστή φιλοξενία, αλλά και όλους τους ανθρώπους που συμμετείχαν σε αυτή τη συζήτηση.

Η Οργανωτική Επιτροπή

Προηγούμενο άρθροΝικηφόρο το ντεμπούτο του συμπατριώτη μας Δημήτρη Καλιακούδη στην Δόξα Πειραιά που νίκησε με 2-0 την Αστυπάλαια Κορυδαλλού
Επόμενο άρθροΝέο δημοσίευμα σε αθηναικό site κατά του Δήμου Κεφαλονιάς με “αιχμή” τις απευθείας αναθέσεις