ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΛΕΥΚΑΔΑ 19-20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020
Η προγραμματισμένη πρώτη μου επίσκεψη στην Λευκάδα μετά από την περιπέτεια της υγείας μου ήταν ουσιαστική καί εποικοδομητική τόσο στίς επαφές μου , οσο καί στίς επισκέψεις μου .
Ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας κ Ανδρέας Κτενάς με υποδέχθηκε και συνεργάστήκαμε αρμονικά για την ενημέρωσή μου για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης της Λευκάδας .
Η όλη προετοιμασία της συνάντησης με τους τον Αντιδήμαρχο Λευκαδος και τίς σχετικες υπηρεσίες του Δήμου Λευκάδας , τους προέδρους των κοινοτήτων Λευκάδας , τους ελαιοπαραγωγούς , τους Ελαιοτριβείς , την Ένωση Αγροτικών Συνευαιρισμών , τον ΤΑΟΛ και ιδιώτες γεωπόνους ήταν άψογη και μου εδοσε την δυνατότητα να συζητήσω και να συνεργαστώ μαζί τους για θέματα που τους αφορούν , αλλά και να αναπτύξω το προγραμμά της Νέας Περιφερειακής Αρχής υπό την κ Ρόδη Κρατσα – Τσαγκαροπούλου , τίς οποίας μετέφερα τον χαιρετισμό και την αμέριστη συμπαράσταση .
Η παρουσία του πρώην Αντιπεριφερειάρχη κ Θόδωρου Χαλικιας αλλά και των Περιφερειακών Συμβούλων κκ Αντώνη Δουβίτσα , Γιάννη Ροντογιάννη και Ευγενίας Κολυβά , τους οποίους ευχαριστώ για την παρουσία τους , έδωσε στην συνάντηση μας προστιθέμενη αξία διότι καθόρισε την θέληση της Περιφερειακής Αρχής για συνεργασία και αλληλεγγύη στην λύση των προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα .
Η παρουσία και εξαιρετική εισήγηση της κ Μαρίας Παπαλεξάνδρου , προϊσταμένης της ΔΑΟΚ ΛΕΥΚΑΔΟΣ , μας έδωσε την δυνατότητα να βάλουμε το θέμα της Δακοκτονίας σε σωστή βάση και να εξάγουμε τα συμπεράσματα μας για την αποτελεσματικό προγραμματισμό των ενεργειών μας ώστε η Δακοκτονία να αρχίσει στόν σωστό της χρόνο και να έχει όλες τίς προϋποθέσεις επιτυχίας της ( παγιδοθετες , εργολάβοι ράντισματος , Πρόεδροι Κοινοτήτων , έλεγχοι ΔΑΟΚ).
Εξέφρασα τον προβληματισμό και την αγωνία μου για τόν τρόπο αντιμετώπισης της XYLLELAS , του επικίνδυνου βακτηρίου για τίς ελιές και όχι μόνο , και τους ανέπτυξα τίς σκέψεις και τον προγραμματισμό μας σε αυτό το θέμα .
Μιλήσαμε για τίς δυνατότητες προγματοποίησης έργων υποδομής ( αγροτικοί δρόμοι , δεξαμενές , φράγματα , αλιευτικά καταφύγια κ.α. )
Τούς διαβεβαίωσα ότι όταν προκυρυχθούν τα ιδιωτικά εργα του CLLD leader για την Λευκάδα θα έχουν πλήρη ενημέρωση γιαυτο και για τις διαδικασίες που χρειάζονται .
Στην συνέχεια επισκέφθηκα την Καρυα και με την συνοδεία του προέδρου της Καρυάς επισκέφθηκα το ελαιοτριβείο της περιοχής και το λεκανοπέδιο της Καρυά με την εγκατελειμμένη Λιμνοδεξαμενή και τους παλαιούς αμπελώνες . Ο προβληματισμός μου είναι μεγάλος γιαυτο το θέμα και την αντιμετώπισης του . Η συνοδεία των περιφερειακών συμβούλων κ Γιάννη Ροντογιάννη και της κα Ευγενίας Κολυβά , και η φιλοξενία τους ήταν υπέροχη και τους ευχαριστώ .

Σωτήρης Κουρής

Αντιπεριφερειάρχης ΠΙΝ

Προηγούμενο άρθροΕθελοντική προσφορά: Διάνοιξη αγροτικού δρόμου Άνω Κατελειού με σκοπό την σύνδεση του με το μονοπάτι των νερόμυλων (pics+video)
Επόμενο άρθροΣπύρος Γαλιατσάτος: Δεν αποχωρίζεται τον Καζαμία!