Στην Ιθάκη η Αλεξάνδρα Μπαλου-Συναντηση με γυναικες

Στα πλαίσια της περιοδείας που πραγματοποιεί στην Ιθάκη η υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Αλεξάνδρα Μπαλού, το απόγευμα της Τρίτης (09/04) είχε συνάντηση με γυναίκες της τοπικής κοινωνίας.

Η συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε στην καφετέρια «Καραμέλα», ήταν σε ένα ιδιαίτερα θερμό κλίμα και με μεγάλη διάρκεια, καλύπτοντας θέματα και απορίες που αφορούν τον γυναικείο πληθυσμό και όχι μόνο.

Μέσα από διεξοδική συζήτηση προέκυψαν ανησυχίες και προβληματισμοί, που ανέδειξαν τον ρόλο που έχει και τον ρόλο που θα έπρεπε να υποστηρίζει η τοπική διοίκηση. Ζητήματα ιατρικής φύσης, όπως η ανησυχία ως γυναίκα και ως μάνα σε θέματα γυναικολογικά ή παιδιατρικά, θέματα παιδείας που για τις μητέρες αποτελούν βασική έγνοια για την πρόοδο των παιδιών τους, αλλά και εξελίξεις γενικού ενδιαφέροντος, με κυρίαρχες τις έρευνες και τις εξορύξεις υδρογονανθράκων στο Ιόνιο, οι οποίες απασχολούν έντονα την επικαιρότητα.

Σαν καταστάλαγμα της συζήτησης, με τις συνέπειες όλων των παραπάνω και σε συνάρτηση με τη φύση της γυναίκας που την κάνει να τα βιώνει από διαφορετική θέση, αναδείχθηκε η ανάγκη ενίσχυσης της Λαϊκής Συσπείρωσης. Όχι με κριτήριο το φύλλο, αλλά με τη θέση και τη στάση κοντά στα προβλήματα, τις ανάγκες και τα λαϊκά συμφέροντα.

Λαϊκή Συσπείρωση Ιθάκης