ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΙΝ
ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020
Ενηνερωση Δημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Σε ένα πολύ καλό και εποικοδομητικό κλίμα ενημέρωσα τους Δημάρχους και τους υπηρεσιακούς παράγοντες των Δήμων της ΒΟΡΕΙΑΣ και ΝΟΤΙΑΣ Κέρκυρας για το Προγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφερειας Ιονίων Νήσων και τις δυνατότητες συνεργασίας επ αυτού . Στην συνάντηση παρέστη η Αντιπεριφερειαρχης Κέρκυρας κ Μελίτα Ανδριώτη και ο Γενικός Διευθυντής κ Κωνσταντίνος Υψηλάντης .
Κυρίαρχα θέματα της συζήτησης η προετοιμασία των δήμων σε προτάσεις για την αγροτική οδοποιία , το Προγραμμα Των Εγγείων Βελτιώσεων και η διαχείρηση των υδάτινων πόρων μέσω των Λιμνοδεξαμενών και Ομβροδεξαμενών , η εκπαίδευση των αγροτών και ιδιαίτερα των ελαιοκαλλιεργητών , η καταγραφή και διαχείρηση των Αλιευτικών καταφυγίων και η μελέτη νέων , η διαχείρηση του προγράμματος clld leader για την αλιεία που αφορά την Νότια Κέρκυρα . Αναφέρθηκα λεπτομερώς στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΥΠΑΑΤ για την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ μας και πως το διαχειρίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Οι σημερινές δυνατότητες του προγράμματος και τα όρια απορρόφησης .
Ανέλυσα του Προγραμμα «Αγροτικού εξηλεκτρισμού» που ξεκινάει για πρώτη φορά στην Περιφερειά μας και την προετοιμασία που πρέπει να έχουν γιαυτο οι ενδιαφερόμενοι αγρότες και κτηνοτρόφοι .
Ζήτησα την συνεργασία των Δήμων στην διαχείρηση της Δακοκτονίας για την όσο το δυνατόν καλύτερη υλοποίηση της .
Ενημέρωσα για το σχέδιο της ΠΙΝ για την αντιμετώπιση της xyllela fastidioza μέσω της συνεργασίας με τις όμορες Περιφέρειες και τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα .
Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ εχει σχεδιάσει σαφείς στόχους για τον πρωτογενή τομέα τόσο σε επίπεδο άμεσης υλοποίησης , όσο και στην προετοιμασία και έτοιμότητα για το ΕΣΠΑ 2021-2027. Σε αυτό το σημείο τόνισα ότι και οι Δήμοι πρέπει να ετοιμαστούν κατάλληλα για να μπορέσει να υλοποιηθεί το ΠΑΑ μέσω ΥΠΑΑΤ άμεσα και με πλήρεις απορροφήσεις .
Σωτήρης Κουρης 10/6/2020
Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Υπαίθρου .

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΙΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020Ενηνερωση Δημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ…

Δημοσιεύτηκε από Sotiris Kouris στις Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020

Προηγούμενο άρθροΑυτά τα ΜΜΕ πήραν τα 20 εκατ. για διαφήμιση την περίοδο του κορωνοιού-Ποια είναι από την Κεφαλονιά -Πολλά ερωτηματικά από τη λίστα (pdf)
Επόμενο άρθροKοινωνικός τουρισμός: Επιδοτούνται τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και υπερδιπλασιάζονται οι δικαιούχοι