Γ. Πατούλης: «Η Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα αποτελεί μια σημαντική ιστορική στιγμή και είναι αποτέλεσμα του ηρωικού αγώνα των Επτανήσιων»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης παραβρέθηκε σήμερα στις εορταστικές εκδηλώσεις, που οργάνωσε η Επτανησιακή Συνομοσπονδία για την Επέτειο της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε Δοξολογία στον Καθεδρικό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Στις τιμητικές εκδηλώσεις παραβρέθηκαν εκτός από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, η υπασπιστής Πολεμικού Ναυτικού Υποπλοίαρχος Κ. Πορόγλου η οποία εκπροσώπησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εκπροσώπησε η Περιφερειάρχης Ρ. Κράτσα, τον Δήμο Αθηναίων ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χ. Τεντόμας, ενώ παρούσα ήταν και η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Ε. Δουνδουλάκη, η οποία πραγματοποίησε και εκ μέρους της Περιφέρειας κατάθεση στεφάνου. Την εκδήλωση συντόνιζε η Πρόεδρος της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας Αικ. Γρηγορίου με τη συνδρομή μελών της Συνομοσπονδίας, Φορέων και Συλλόγων των Επτανήσων.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με αφορμή τη συμμετοχή του στους εορτασμούς υπογράμμισε:

«Η 21η Μαΐου του 1864 αποτελεί μια ημερομηνία ορόσημο, όχι μόνο για τους κατοίκους των Ιονίων Νήσων αλλά και  όλης της χώρας. Η Ένωση της Επτανήσου με την Μητέρα Ελλάδα ενδυνάμωσε το νεοσύστατο Ελληνικό κράτος, οικονομικά πολιτικά, αλλά και πνευματικά.  Η Ένωση αυτή ήταν αποτέλεσμα συστηματικών δράσεων και ηρωικών προσπαθειών των κατοίκων οι οποίοι δεν έχαναν  ευκαιρία να διεκδικήσουν την ελευθερία τους και τη κοινωνική δικαιοσύνη. Ο Επαναστατικός άνεμος που έπνεε στην Ευρώπη σε συνδυασμό με τις διπλωματικές διεργασίες και τους αγώνες των κατοίκων συνέβαλλαν σημαντικά  προκειμένου να αποτελέσουν τα Επτάνησα αναπόσπαστο τμήμα της Ελληνικής Επικράτειας».

Πηγή: https://www.thessi.gr/

Προηγούμενο άρθροΤο BBC παρουσίασε τον… νέο τρόπο σερβιρίσματος καφέ στην Ελλάδα μετά τον κορονοϊό (vids)
Επόμενο άρθροΚορονοϊός: Τέσσερα τα νέα κρούσματα – 18 οι διασωληνωμένοι