ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Mε αφορμή  τις νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης  για τους  εργαζόμενους  οι οποίοι , εάν δεν εμβολιαστούν, θα μπουν σε διαθεσιμότητα, άνευ αποδοχών, εκφράζουμε  την διαμαρτυρία μας  και δηλώνουμε την αντίθεσή μας  ενάντια σε κάθε υποχρεωτικότητα.   Λέμε ΝΑΙ στον μαζικό καθολικό εμβολιασμό, αλλά λέμε ΟΧΙ  στη   στοχοποίηση εργαζομένων .

Ο καθολικός εμβολιασμός εφόσον απαιτείται να γίνει, θα πρέπει να συνεχίσει να γίνεται με πειθώ- ενημέρωση  και να εξαντληθεί κάθε περιθώριο επιχειρημάτων ακόμα και με εργαλεία τα rapid και self test και όχι να εφαρμοστεί η υποχρεωτικότητα με την αναστολή καθηκόντων και την παύση πληρωμών.

Η έλλειψη ουσιαστικής και  εξειδικευμένη  ενημέρωσης των πολιτών και οι κυβερνητικές παλινωδίες  είχαν σαν αποτέλεσμα  το εφεύρημα της ατομικής ευθύνης   .

Καμία ευθύνη δεν έχουν οι εργαζόμενοι που κάθε μέρα ακούν τις κυβερνητικές παλινωδίες. Είναι κρατική ευθύνη η διαφύλαξη της υγείας της κοινωνίας στο σύνολό της. Πώς όμως διασφαλίζεται αυτό όταν, αντί μαζικών μόνιμων προσλήψεων στις υγειονομικές μονάδες (ΕΟΔΥ ), εξαγγέλλονται συγχωνεύσεις και  κλείσιμο δομών;

Η κυβέρνηση, με την ενεργητική συμπαράταξη των δημοτικών αρχών και της Περιφέρειας, πετώντας το μπαλάκι στους εργαζόμενους, μέσω της «ατομικής ευθύνης», προσπαθούν να κρύψουν τις δικές τους εγκληματικές ευθύνες. Οι χιλιάδες θάνατοι συνανθρώπων μας, είναι δικό τους έγκλημα.

Σκοπό έχουν να μετατρέψουν το εμβόλιο, από ένα όπλο ενάντια στην πανδημία, σε εργαλείο για την επίσπευση αντεργατικών ανατροπών (μείωση «μισθολογικού κόστους», διεύρυνση «ελαστικών» εργασιακών σχέσεων, απολύσεις, αποθέωση της ατομικής ευθύνης). Στο όνομα δυσκολιών στη λειτουργία διαφόρων υπηρεσιών και μονάδων, εξαιτίας της παραπέρα έλλειψης προσωπικού, που θα προκαλούν οι διαθεσιμότητες, ανοίγει ο δρόμος για νέες εκχωρήσεις δημοτικών αρμοδιοτήτων, σε ιδιώτες εργολάβους.

Την ώρα που οι δομές, ιδιαίτερα αυτές που αφορούν τη φροντίδα των πιο ευάλωτων λαϊκών στρωμάτων, είναι χρόνια υποστελεχωμένες, είναι απαράδεκτο, εγκληματικό να γίνονται διαθεσιμότητες, με τέτοια ευκολία, δίχως να έχει προηγηθεί ουσιαστική ενημέρωση, σε κάθε χώρο δουλειάς.

Λέμε ΝΑΙ στον μαζικό καθολικό εμβολιασμό, με στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων, με συνεχή ενημέρωση των εργαζόμενων, για να καταπολεμηθούν διάφορες αντιεπιστημονικές, σκοταδιστικές θεωρίες, με πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων, με αξιοποίηση όλων των ασφαλών εμβολίων και φαρμάκων. Λέμε ΟΧΙ στον «κοινωνικό αυτοματισμό» και τη στοχοποίηση εργαζομένων, στα σχέδια κυβέρνησης  για  περεταίρω  ιδιωτικοποιήσεις.

Προηγούμενο άρθροΓεράσιμος Χουλιάρας: “Κοντά στα επίκεντρα των σεισμών του 1953 είναι οι σημερινοί σεισμοί”
Επόμενο άρθροΓιάννης Ζακυνθινός: Τι λέει για την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Αργοστολίου ένας από τους ασθενείς (ηχητικό)