Ανησυχία φαίνεται πως έχει προκαλέσει στην κυβέρνηση η πιθανή υποψηφιότητα του Νίκου Φαραντούρη με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη.

Σε κυβερνητικό στοίχημα φαίνεται να εξελίσσεται η μάχη της μονοεδρικής σε Κεφαλονιά και Ιθάκη, στην οποία όπως όλα δείχνουν πρόκειται να είναι υποψήφιος ο στενός συνεργάτης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νικόλας Φαραντούρης.

Ο γνωστός κεφαλλονίτης Καθηγητής Πανεπιστημίου και δικηγόρος έχει «σηκώσει πολλή σκόνη» σύμφωνα με μετρήσεις, σε αντιδιαστολή σύμφωνα με πληροφορίες με την «κόπωση» του τοπικού κυβερνητικού βουλευτή. Ο κυβερνητικός αντιπερισπασμός ξεκίνησε στις αρχές του καλοκαιριού με την αναζήτηση αντίβαρου στο πρόσωπο έτερου καθηγητή προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ, του Ναπολέοντα Μαραβέγια, ο οποίος εμφανίστηκε πρόθυμος να διεκδικήσει δυναμικότερα την έδρα για λογαριασμό της ΝΔ απέναντι στον Ν. Φαραντούρη. Προ μηνός μάλιστα ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε ταξίδι-αστραπή στο νησί, ενώ και η μετάβαση διαφόρων κυβερνητικών στελεχών έχει πυκνώσει έντονα.

Τελευταία εξέλιξη στην κούρσα αυτή είναι οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για «στοχευμένα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων στην Κεφαλονιά και Ιθάκη λόγω του κυκλώνα Ιάνου», «κατόπιν σχετικής συνεργασίας με τους τοπικούς παράγοντες (!) του νησιού». Κι αν η ευρεία αυτή κινητοποίηση δικαιολογείται λόγω των εξελίξεων και του συμβολισμού των προσώπων, η αναφορά «στους τοπικούς παράγοντες» για την εκταμίευση χρηματικών ενισχύσεων, προκαλεί ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον (και ασφαλώς ερωτηματικά).

Β. Σκ.

Πηγή: https://www.ieidiseis.gr/

Προηγούμενο άρθροΉρθε και στη Kεφαλονιά η ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ αφίσα με το κοινωνικό μήνυμα ΕΙΜΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙ [εικόνες]
Επόμενο άρθροΈφυγε από τη ζωή γνωστός δικηγόρος