Συναγερμός στην κυβέρνηση: Το άνοιγμα δεν σημαίνει εφησυχασμός – Εντατικοποίηση ελέγχων

Οι εικόνες χαλάρωσης των τελευταίων ημερών προκαλούν μεγάλη ανησυχία σε κυβέρνηση και ειδικούς – «Ο εφησυχασμός είναι καταστροφή» σημειώνουν κυβερνητικές πηγές

Ανησυχία προκαλούν σε κυβέρνηση και ειδικούς οι εικόνες χαλάρωσης της τήρησης των μέτρων που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες, δηλαδή από την Παρασκευή, οπότε και τελείωσε το σκληρό lockdown, «άνοιξαν» οι μετακινήσεις από νομό σε νομό και καταργήθηκαν τα SMS στο 13033 και το 13032. Οπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές «το άνοιγμα δεν σημαίνει εφησυχασμός και ο εφησυχασμός είναι καταστροφή».

Από την κυβέρνηση επισημαίνουν πως η δυνατότητα των πολιτών να βγουν από το σπίτι τους χωρίς SMS, να επισκεφτούν ένα κατάστημα εστίασης για έναν καφέ ή ένα φαγητό αλλά και να κάνουν μία εκδρομή σε κάποιον προορισμό εκτός νομού σε κάποιους δημιούργησε την αίσθηση πως η πανδημία τελείωσε, κάτι το οποίο εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους καθώς ο κορονοϊός είναι ακόμα εδώ.

Για το λόγο αυτό το προσεχές διάστημα αναμένεται εντατικοποίηση των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων, καθώς θεωρείται ιδιαίτερο κρίσιμο να μην γίνουν βήματα πίσω τώρα που η χώρα επιστρέφει σταδιακά στην κανονικότητα. Σημειώνεται πως ακόμα η χρήση της μάσκας είναι ακόμα υποχρεωτική σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ενώ βρίσκεται σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00:30 μέχρι τις 5:00. Παράλληλα, λιανεμπόριο και εστίαση λειτουργούν με συγκεκριμένους περιορισμούς.

Σημειώνεται πως την προηγούμενη Παρασκευή επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 84.741 ευρώ κατά τη διάρκεια 67.926 ελέγχων που διενήργησαν οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Σ.ΕΠ.Ε., Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία).

Πηγή: ethnos.gr