Συνάντηση Κουρή με Μελισσοκόμους-Το πρόγραμμα LEADER & η συμβολή του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019
Ήταν μία συνάντηση με τον Σσμο των Μελισσοκόμων Κεφαλονιάς με σκοπό την γνωριμία μου με αυτους , την ενημέρωση μου για τα προβλήματα του κλάδου , την ενημέρωση τους για την ανοικτή προκυρηξη του CLLD LEADER .
Στην συνάντηση μας τους ανέπτυξα τους στόχους και τίς θέσεις την περιφέρεια μας για τον πρωτογενή τομέα και την θέληση μας αφ ενός να στηρίξουμε την παραγωγή τους και αφ ετέρου να δουλέψουμε μαζί τους για την ανάπτυξη των προϊόντων τους ώστε να μας δοθεί η ευκαιρία να δώσουμε στον κλάδο την προστιθέμενη αξία και να αναδείξουμε τα προϊόντα του μελιού .
Τους ανέπτυξα την νεα φιλοσοφία της ΠΙΝ γιά την προώθηση των προϊόντων τους , και τους ζήτησα την ενεργό συμμετοχή τους σε όλες τίς κλαδικές εκθέσεις εσωτερικού και εξωτερικού.
Ακολούθως η Ευαγγελία Ψωμουλια εκ μέρους της ομάδας CLLD LEADER τους ενηνερωσε για το προγραμμά και για τήν ανοικτή πρόσκληση των ιδιωτικών επενδύσεων και για τις δυνατότητες που έχουν για την βελτίωση και τον εξυχρονισμο των μονάδων τους .
Καταλήξαμε να διερευνηθεί άμεσα η δυνατοτητα μελετης του κλάδου και των προϊόντων ώστε να πιστοποιηθούν τα προϊόντα και να καταστούν ανταγωνίσιμα.
Προς αυτή την κατεύθυνση η συμβολή του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ θα είναι καθοριστική .
Να γίνουν προτάσεις προώθησης των προϊόντων και να γίνει άμεση καταγραφή των κυρίαρχων προβλημάτων τους ώστε σε συνεργασία να μπορέσουμε να τα αντιμετωπίσουμε . Η πρόταση τους για την διοργάνωση «ΓΙΟΡΤΗΣ ΜΕΛΙΟΥ» με στόχο την προώθηση των προϊόντων τους έγινε αποδεκτή αρκεί να συμμετέχουν και οι παραγωγοί και από τα αλλά νησιά μας .
Γενικά ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση που εδωσε απτά αποτέλεσματα για μια πολύ καλή συνεργασία .
Σωτήρης Κουρής ,
Αντιπεριφερειαρχης ΠΙΝ ,
Αγροτικής Οικονομίας και Αναπτυξης Υπαίθρου .