Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το «σπάσιμο» των δήμων -To «θερμό» επεισόδιο

Δεν έχουν τελειωμό οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για την επικειμένη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης περί της κατάτμησης συγκεκριμένων Δήμων της χώρας.

Όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, το θέμα έχει προκαλέσει και αναταραχές στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αφού βουλευτές είτε διαμαρτύρονται για «επιλεκτική» κατάτμηση, είτε διαφωνούν με το χρόνο κατάθεσης της σχετικής ρύθμισης.

Η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ενέκρινε τελικά την πολιτική απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών για «σπάσιμο» των πέντε ενιαίων δήμων, χωρίς πάντως να λείψουν οι αντιρρήσεις στο… παρά ένα, όπως εκφράστηκαν από τη βουλευτή του κόμματος Φωτεινή Βάκη, στην οποία μάλιστα απάντησε ο πρώην ΥΠΕΣ και νυν γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης.

Η Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος που έχει σηκώσει το βάρος των αντιδράσεων το προηγούμενο διάστημα, είπε πως ένας δήμος πρέπει να σπάει για κάτι καλύτερο, σημειώνοντας πως στην Κέρκυρα κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. «Τέρμα η λάσπη μεταξύ συντρόφων», πρόσθεσε σε έντονο ύφος, εξαπολύοντας ένα ξεκάθαρο καρφί στο εσωτερικό του κόμματος.

Στις αναφορές πάντως της βουλευτή απάντησε σε αντίστοιχο ύφος -σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- ο γραμματέας του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος έψεξε τη συνάδελφό του για το ότι με τέτοιου είδους δημόσιες τοποθετήσεις εκθέτει το κόμμα.

Σε κάθε περίπτωση, πηγές που είχαν γνώση του περιστατικού επιμένουν για τη σφοδρότητά του και αναρωτιούνται αν αυτή η εξέλιξη είναι ικανή να φέρει εκπλήξεις στην ψηφοφορία της Βουλής.

Άλλωστε ήδη από την περασμένη βδομάδα υπήρξαν έντονες παρασκηνιακές αντιδράσεις που από βουλευτές που διαμαρτύρονταν.

Τόσο ο Α. Χαρίτσης όσο και ο Π. Σκουρλέτης επανέλαβαν ότι το σχέδιο που έχει καταρτίσει το ΥΠΕΣ, περιλαμβάνει αυξημένη χρηματοδότηση ως «προίκα» στους νέους δήμους αλλά και σωρεία πρόσθετων εργαλείων ώστε να αντιμετωπίσουν κατάλληλα τα όποια προβλήματα ή δυσλειτουργίες ενδεχομένως εμφανιστούν καθώς και τις αυξημένες ανάγκες λόγω του διαχωρισμού των υπηρεσιών και της σύστασης των νέων διαδημοτικών επιχειρήσεων. Παράλληλα, θα δοθεί επαρκής χρόνος ως μεταβατικό διάστημα για τη λειτουργία των νέων δήμων, παράλληλα με τις υπάρχουσες δομές των ενιαίων ΟΤΑ που έως σήμερα λειτουργούν

Αναδημοσίευση από www.aftodioikisi.gr