ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας: Ικανοποίηση για τη διάσπαση του δήμου

Με ανακοίνωσή της, η Ν.Ε. Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ «εκφράζει τη βαθιά ικανοποίησή της που η Κυβέρνηση υλοποιεί την εξαγγελία της για τη διάσπαση του Δήμου Κέρκυρας και κάποιων ακόμη, όπως αρχικά είχε εξαγγελθεί στο Αναπτυξιακό Συνέδριο στη Λέσβο».

Όπως αναφέρει. «Μια πρόταση που έπεται των κομματικών συλλογικών αποφάσεών μας στη Ν.Ε. Κέρκυρας, στις δύο τελευταίες Νομαρχιακές Συνδιασκέψεις, καθώς και στην Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή Ιονίων Νήσων, αποφάσεις που αποτέλεσαν και προεκλογικές εξαγγελίες μας στο νησί.

Συγχαίρουμε τον Υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε και ικανοποιεί πλήρως τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων και του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας, καθώς επίσης και της μεγάλης πλειοψηφίας των Τοπικών Συμβουλίων του Νομού, αποφάσεις οι οποίες ανταποκρίνονται πλήρως στη θέληση της κερκυραϊκής κοινωνίας.

Αυτή η απόφαση είναι ιστορική, συμβάλλει στην καλύτερη αυτοδιοικητική λειτουργία του νησιού και στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων που έχει, καθώς επίσης εγγυάται μακροπρόθεσμα και μια δίκαιη και ισόρροπη ανάπτυξη για όλη την Κέρκυρα».