ΣΥΡΙΖΑ: Στόχος να βαφτεί ροζ ο χάρτης το βράδυ των αυτοδιοικητικων εκλογων-Κερδιζει ο Γαλιατσατος την Περιφέρεια Ιονίων Νησων

Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι έχουν “δεδομένες” τις 5 από τις 13 Περιφέρειες – Μάχη για τη Ρένα Δούρου.

Tη μάχη των εντυπώσεων θέλει να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Έτσι για την ώρα ρίχνει το βάρος του στις περιφέρειες καθώς όπως λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στόχος τους είναι ο χάρτης της Ελλάδας το βράδυ των εκλογών να βαφτεί …ροζ.

Για την ώρα λοιπόν θεωρούν ότι έχουν σχεδόν σίγουρες πέντε περιφέρειες από τις 13. Και πιο συγκεκριμένα πιστεύουν ότι στα Ιόνια θα είναι και πάλι περιφερειάρχης ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος , στην Δυτική Μακεδονία ο Θεόδωρος Καρυπίδης, στην Δυτική Ελλάδα ο Απόστολο Κατσιφάρας, στην Στερεά τον Δημήτρης Αναγνωστάκης, και στην Κρήτη ο υποστηριζόμενος και από το ΚΙΝΑΛ Σταύρο Αρναουτάκης.

Προσδοκίες έχουν και για τον Γιώργο Δέδε στην Πελοπόννησο καθώς εκεί μαίνεται ο εμφύλιος ανάμεσα στους υποψηφίους της ΝΔ αλλά και για τον Κωνσταντίνο Κατσιμίγα στην Ανατολική Μακεδονία. Δυνατή υποψηφιότητα θεωρείται και ο Γιώργος Ζάψας στην Ήπειρο όμως εκεί έχει να αντιμετωπίσει έναν πολύ δυνατό αντίπαλο τον νυν Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη.

Σε ότι αφορά την περιφέρεια Αττικής η Ρένα Δούρου συνεχίζει να δίνει δυναμικά την μάχη απέναντι στον Γιώργο Πατούλη αλλά και στις δυσκολίες που τις έτυχαν κατά την διάρκεια της θητείας της.

Όπως λένε μάλιστα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ η νυν περιφερειάρχης εξακολουθεί να αποτελεί για την περιφέρεια της Αττικής ένα μεγάλο κεφάλαιο και μια σκληρή αντίπαλο απέναντι στον υποψήφιο της ΝΔ.

Οι ίδιοι άνθρωποι υποστηρίζουν ακόμα ότι στις δημοσκοπήσεις ο Γιώργος Πατούλης είναι μεν πρώτος αλλά όλα δείχνουν ότι έχει φτάσε στην οροφή του. Έτσι εάν περάσει στον δεύτερο γύρο μαζί με την Ρένα Δούρου η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορεί να ελπίζει στους ψηφοφόρους του Θανάση Παφίλη ενώ και σε ένα κομμάτι των υποστηρικτών του Γιάννη Σγουρού . Σε αυτή την περίπτωση λένε όλα δείχνουν να είναι ανοικτά.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ωστόσο ότι η περιφερειάρχης έχει μπροστά της μια δύσκολη μάχη καθώς όπως δείχνουν όλα η αντιπολίτευση θα κινηθεί γύρω από την ιστορία στο Μάτι στοχοποιώντας διαρκώς την Ρένα Δούρου. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η ίδια με αφορμή το πόρισμα της δικαιοσύνης έκανε έκκληση σε όλου «να μην εκμεταλλεύονται το πένθος των συμπολιτών μας και τη δυστυχία που ακολούθησε».

Αναδημοσιευση από www.newsit.gr