Συρρικνώθηκε η πολιτική ισχύς του προπύργιου του Ελληνισμού μετά την ήττα της Κεφαλονίτισσας Αραβέλλας Σιμωτά

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η ομογενής πολιτειακή βουλευτής της Αστόριας Αραβέλλα Σιμωτά το απόγευμα της Τετάρτης, 22 Ιουλίου 2020, μέσω ενός τουίτ στον προσωπικό της λογαριασμό στο «twitter» παραδέχτηκε την ήττα στις προκριματικές εκλογές της 23ης Ιουνίου 2020 και συνεχάρη τον 28χρονο Zohran Mamdani για τη νίκη του.

Ο κ. Madmani, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» έλκει την καταγωγή του από την Ινδία και την Ουγκάντα και εξέπληξε τους πάντες με τη νίκη του, διότι εισήλθε για πρώτη φορά στον πολιτικό στίβο και σκόραρε.

«Συγχαίρω τον Zohran Mamdani  για τη νίκη και την επιτυχημένη εκλογική του εκστρατεία. Σας εύχομαι τα καλύτερα στο ξεκίνημα της καριέρας και των αγώνων για την 36η Εκλογική Περιφέρεια» έγραψε στο λακωνικό τουίτ η κ. Σιμωτά, η οποία ακόμη και σήμερα εξέπληξε το κοινό με την ευαισθησία της.

Το τουίτ της Αραβέλλας Σιμωτά.

Το λέμε και το υπογραμμίζουμε αυτό διότι μέχρι και ετούτη την ώρα η Επιτροπή Εκλογών της Πολιτείας της Νέας Υόρκης δεν έδωσε στην δημοσιότητα τα τελικά αποτελέσματα των προκριματικών εκλογών. Είναι η πρώτη φορά στην πρόσφατη ιστορία της πολιτείας της Νέας Υόρκης που καθυστέρησε τόσο πολύ η ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων. Και αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι πολλοί ψηφοφόροι ψήφισαν επιστολικά.

Η κ. Αραβέλλα Σιμωτά, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» εκλέχτηκε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2010 και έκτοτε εκλεγόταν πανηγυρικά.

Η ήττα της αυτή την φορά οφείλεται στις νέες τάσεις που επικρατούν στο Δημοκρατικό Κόμμα και κυρίως στην επιρροή του ρεύματος της ομοσπονδιακού βουλευτού του Κουίνς και του Μπρονξ Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτέζ.

Η ήττα της Αραβέλλας Σιμωτά ήρθε να αλλάξει τα δεδομένα στην πολιτική ισχύ της ομογένειας στη Νέα Υόρκη. Η Αστόρια, το προπύργιο του Ελληνισμού της Νέας Υόρκης και κατ΄ επέκταση της Αμερικής στις προκριματικές εκλογές υπέστη μεγάλο πλήγμα διότι μειώνεται κατά ένα τρίτο η πολιτική της ισχύς.

Εάν λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι ο ομογενδημοτικός σύμβουλος της Αστόριας Κώστας Κωνσταντινίδης λόγω των περιορισμών ως προς τις θητείες δεν δικαιούται να διεκδικήσει την επανεκλογή του, τότε μπορούμε να πούμε ότι μετά από δύο χρόνια η πολιτική ισχύς της ομογένειας της Αστόριας θα περιοριστεί στο 1/3.

Η ήττα της Αραβέλλας Σιμωτά πρέπει να λειτουργήσει ως καμπανάκι για τους ηγέτες της ομογένειας, οι οποίοι πρέπει να μεριμνήσουν ώστε στις επικείμενες δημοτικές εκλογές η ομογένεια της Αστόριας να κατέβει με τον δικό της υποψήφιο και να διατηρήσει την ισχύ της σε δημοτικό επίπεδο.

Πηγή: anamniseis.net