Εχουν ήδη ξεκινήσει οι πρώτες συζητήσεις για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο άτυπος και άγραφος νόμος ότι στην προεδρία της Δημοκρατίας εναλλάσσονται οι πρόεδροι προερχόμενοι από την κεντροδεξιά και την κεντροαριστερά φαίνεται ότι ισχύει, με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να σκέφτεται να προτείνει πρόσωπο για την προεδρία της Δημοκρατίας όνομα που να προέρχεται από τον κεντροαριστερό χώρο καθώς ο σημερινός πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι από τον κεντροδεξιό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά», στο τραπέζι φαίνεται πως έπεσαν τα ονόματα των Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή, με τις περιπτώσεις τους να φαίνεται να απομακρύνονται, ενώ λίγες πιθανότητες συγκεντρώνει η παραμονή του Προκόπη Παυλόπουλου.

Αντίθετα, δεν αποκλείεται να υπάρξει άνοιγμα της κυβέρνησης στον χώρο της Κεντροαριστεράς, με την εφημερίδα να αναφέρει ότι έχουν υπάρξει συζητήσεις για τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά και τον καθηγητή της Νομικής Αθηνών, Νίκος Αλιβιζάτος, σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ, έχει ήδη βολιδοσκοπηθεί και γυναίκα πανεπιστημιακός με διεθνή διαδρομή.

Να σημειώσουμε, ότι και παλιότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκεφτόταν να προτείνει πρόσωπο έκπληξη για το ύπατο αξίωμα της πολιτείας, την πρώην υπουργό των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και επίτροπο της Ελλάδας στην Κομισιόν, Άννα Διαμαντοπούλου.

Επιμέλεια Ελένη Νιζάμη

Πηγή: eretikos.gr