Τα πάνω κάτω από νέα δημοσκόπηση! Μεγάλη η μείωση της διαφοράς ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 5,5% υπέρ της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει δημοσκόπηση της Prorata που διενεργήθηκε για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών», κλείνοντας ωστόσο την ψαλίδα σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 24,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 19%, το ΚΙΝΑΛ 7%, η Χρυσή Αυγή 6%, το ΚΚΕ 4,5%, το Ποτάμι 2%, η Ένωση Κεντρώων 1,5%, η ΛΑΕ 1,5% και οι ΑΝΕΛ 1%. Τα λοιπά κόμματα λαμβάνουν 3%, η αποχή και το λευκό 10,5%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος το 18%.

Το σύνολο των πολιτών, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, θεωρεί ότι έχουμε μπει ήδη σε προεκλογική περίοδο και το 74% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι οι εξαγγελίες Τσίπρα ήταν προεκλογικές υποσχέσεις, οι οποίες είναι αμφίβολο να θα εφαρμοστούν. Παράλληλα το 58% επιθυμεί την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών μέσα στους επόμενους έξι μήνες έναντι του 38% που δεν τις επιθυμεί.

Ωστόσο τα ποσοστά αναδιαμορφώνονται ανάλογα με την εκλογική προτίμηση. Από όσους δηλώνουν πιθανό να ψηφίσουν ΝΔ το 85% θέλει πρόωρες εκλογές, ενώ από όσους δηλώνουν πιθανό να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ το 66% απαντά αρνητικά στο ερώτημα για πρόωρες εκλογές.
Αναδημοσίευση από www.reader.gr