14 ….20αρηδες και 30αρηδες βρίσκονται στο συνδυασμό μας, το 33% του συνολικού αριθμού των υποψηφίων.
Ιδού η απάντηση σε όλους αυτούς που μιλάνε εξ ονόματος του νέου και της προοπτικής δίχως να βλέπουν που πραγματικά βρίσκεται το νέο και η προοπτική και δίχως να κοιτάνε από ποιους περιστοιχίζονται και ποιοι είναι οι συνυποψήφιοι τους.
26 πρωτόμπαρκοι στην αυτοδιοίκηση. 26 υποψήφιοι του συνδυασμού μας για πρώτη φορά κατέρχονται σε εκλογές πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιό μας και αποτελούν το 62% του συνολικού αριθμού των υποψηφίων.
Και μόνο …5 στο σύνολο των υποψηφίων, μόλις το 12%, έχουν χρηματίσει δημοτικοί σύμβουλοι και αποτελούν τον απαραίτητο κορμό της εμπειρίας μαζί με 2 τοπικούς συμβούλους.
19 γυναίκες και δύο παραπάνω από τον υποχρεωτικό αριθμό βρίσκονται ανάμεσα στους υποψήφιους μας και δεν είναι υποχρεωτικές παρουσίες απλά για να καλύψουν την ποσόστωση.
Και το επίσης σημαντικό: Μόλις 18 υποψήφιοι του συνδυασμού έχουν εκτεθεί και στο παρελθόν ως υποψήφιοι σε δημοτικές εκλογές δηλαδή μόλις το 42% των υποψηφίων του συνδυασμού μας, με το 58% να κατεβαίνουν για πρώτη φορά σε δημοτικές εκλογές !

Στη Δημοτική Ενότητα Αργοστολίου υπάρχουν δύο εκπλήξεις .
Ο νεαρότερος υποψήφιος του συνδυασμού και ίσως όλων των συνδυασμών ο Διονύσης ο Αντωνάτος μισός Φαρακλός μισός Διλίνης…18 χρονών. Και όπως είπε ο Μάκης Φόρτες στην παρουσίαση των υποψηφίων «αισθάνομαι ειλικρινά πολύ όμορφα που ένα νέο παιδί κόντρα σε πολλά πράγματα και καταστάσεις ανακατεύεται με την αυτοδιοίκηση» !!!
Και η συμβολική και τιμητική συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο ενός μετανάστη, σωστότερα μια μετανάστριας, της Μαρινέλας της Τεπελένα. Η Κεφαλονιά και το Αργοστόλι πάντα ήταν φιλόξενα μέρη για τους μετανάστες και είχαν πολυπολιτισμικό χαρακτήρα. Και όπως επεσήμανε ο Μάκης Φόρτες «Τώρα ήλθε η ώρα να δείξουμε έμπρακτα πως μπορούμε να έχουμε ισότιμους πολίτες αυτούς που τις τελευταίες δεκαετίες έχουν την δικιά τους συμμετοχή στα δρώμενα της τοπικής κοινωνίας και έχουν προσφέρει καταλυτικά στην οικονομική πρόοδο της Κεφαλονιάς».

Συνειδητά κατεβάζουμε τρία νέα παιδιά στο Ξώμερο εκεί γύρω στα 30 και το ίδιο οι δύο υποψήφιοι μας στα Ομαλά.
Είναι η απόλυτη ανανέωση, η απόλυτη φρεσκάδα, η απόλυτα ορατή προοπτική για την επόμενη μέρα και το μέλλον, σε δυό περιοχές που ΑΠΑΙΤΟΥΝ την ανανέωση του πολιτικού δυναμικού τους για να κάνουν επανεκκίνηση για το μέλλον τους. Αυτή η επιλογή αποτελεί την δικιά μας χειροπιαστή απάντηση προς κάθε κατεύθυνση για το πώς οραματίζεται ο καθένας το αύριο μέσα από τις εκλογές της 26ης Μαΐου και με ποιους.

Ειδικά για τα Ομαλά υποψήφιοι είναι δύο νέα παιδιά κόντρα στα πολιτικά και οικονομικά κατεστημένα της περιοχής που την ταλανίζουν για χρόνια και ευαγγελίζονται τώρα να συνεχίσουν την ομηρία της περιοχής.
Ο Μάκης ο Μεσολωράς και
Η Βούλα η Σταθούλη

Με ενδιαφέρον λοιπόν περιμένουμε τα αντίστοιχα στοιχεία από τους άλλους συνδυασμούς βασικά αυτούς που σύμφωνα με τα όσα διακηρύσσουν διεκδικούν την Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο.
Τους καλούμε όλους να τα θέσουν κι αυτοί ενώπιον των συμπολιτών μας για να υπάρξουν οι απαραίτητες και αναγκαίες συγκρίσεις.
Για το ποιος εκφράζει το νέο και την προοπτική και ποιος το παλιό και το παρωχημένο.
Για το ποιος παντρεύει την εμπειρία με το νέο.
Για το ποιος συνδυασμός έχει προοπτική.
Η σύνθεση του ψηφοδελτίου μας δεν θα μπορούσε παρά να συνάδει με την ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ και να δίνει ηχηρή απάντηση σε όλους αυτούς που πιστεύουν ότι ….με την προηγούμενη μέρα θα οικοδομηθεί η επόμενη μέρα.

Από το fb Επόμενη μέρα για το Δήμο Αργοστολιου

Προηγούμενο άρθροΝίκη του ΝΕΟΛ επί του Κεραυνού Αιγίου!
Επόμενο άρθροΔήμος Σάμης: Ο πιο ευνοημένος Δήμος