Τάκης Βασιλάτος: Οι λόγοι που συντάχθηκα με τον Θόδωρο Γαλιατσάτο

Αγαπητοί Συμπολίτες

 

Οι λόγοι που συντάχθηκα με τον Θόδωρο Γαλιατσάτο  και είμαι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο της ΑΝ.Α.Σ.Α. συνοψίζονται στα εξής:

 

  1. Ο Περιφερειάρχης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους οικονομικά ασθενέστερους στην Περιφέρεια προωθώντας μια σειρά μέτρων για την ανακούφισή τους!
  2. Επέδειξε ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ στην διαχείριση του ΕΣΠΑ κι ενώ παρέλαβε την Περιφέρεια στην προτελευταία θέση από απόψεως απορρόφησης πόρων την έφερε στην τέταρτη θέση!
  3. Ο Θ. Γαλιατσάτος στάθηκε αρωγός ΣΕ ΟΛΕΣ τις Δημοτικές Αρχές της Περιφέρειας, ανεξαρτήτως των «κομματικών τους συμπαθειών», με μοναδικό κριτήριο την «μελετητική ωριμότητα» των αιτημάτων τους, προωθώντας την σχετική χρηματοδότηση είτε μέσα από το ΕΣΠΑ, είτε μέσα από το Π.Δ.Ε.
  4. Σε συνθήκες ιδιαίτερα δύσκολες από δημοσιονομική άποψη διέθεσε η Περιφερειακή Αρχή περίπου το 40% των πενιχρών οικονομικών πόρων της για την οδοποιϊα της Παλλικής, για την οποία , επίσης, το μεγάλο progect των 45 εκατ. ευρώτης Ο.Χ.Ε. Παλλικής βρίσκεται σε εξέλιξη! Εφήρμοσε, επίσης, ένα εκτεταμένο πρόγραμμα προστασίας από τις βραχοπτώσεις!
  5. Προωθεί σημαντικά αναπτυξιακά έργα στην Κεφαλονιά όπως είναι η ένταξη στο ΕΣΠΑ του οδικού άξονα Αεροδρόμιο-Κρανιά και Σάμης- Αγίας Ευφημίας, είναι πάντοτε σε ετοιμότητα για να εντάξει στο ΕΣΠΑ το Νέο Λύκειο Ληξουρίου, ενίσχυσε τον Δήμο για την αποκατάσταση των ζημιών στο Θέατρο Ληξουρίου, επανένταξε το Γηροκομείο Αργοστολίου (το οποίο είχε απεντάξει ο προηγούμενος Περιφερειάρχης), προωθεί την δημιουργία θερινού θεάτρου στο Αργοστόλι και ολοκληρώνεται το «Μουσείο Σάμης»! Επιπλέον, χρηματοδότησε την ανακατασκευή των γηπέδων σε Καραβόμυλο, Μακριώτικα, Σκάλα.
  6. Εργάστηκε με ιδιαίτερη επιτυχία για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας και την Κεφαλονιάς επιτυγχάνοντας, τελικά ΜΙΑ ΜΈΣΗ ΠΟΣΟΣΤΙΑΊΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΕΜΦΑΝΩΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ με έναν συνδυασμό ηλεκτρονικής προβολής, στοχευμένης συμμετοχής σε τουριστικές εκθέσεις και ένα πρόγραμμα δημοσίων σχέσεων.
  7. Ο Θόδωρος Γαλιατσάτος επέδειξε ανεξαρτησία γνώμης καισταθερότητα στις αρχές και αξίες τουυπερασπιζόμενος και προωθώντας πάντοτε με παρρησία τα ύψιστα συμφέροντα των επτανήσιων πολιτών οι οποίοι με την ψήφο τους τον εμπιστεύτηκαν εκλέγοντάς τον Περιφερειάρχη!

Πιστεύουμε ότι θα το πράξουν ξανά!

Η σχέση εμπιστοσύνης που έχει δομηθεί ανάμεσα στους πολίτες των Επτανήσων και την Α.ΝΑ.Σ.Α πιστεύω ότι είναι τόσο ισχυρή που θα αποτρέψει την επιστροφή σε «αποτυχημένες συνταγές» και την προσφυγήσε λύσεις «υψηλού ρίσκου χωρίς αυτοδιοικητικό παρελθόν»!

Παναγής Βασιλάτος (Τάκης)

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος