Τέλος η απαγόρευση κυκλοφορίας – Δείτε από πότε

Παρελθόν αναμένεται να γίνει τις επόμενες εβδομάδες σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr η απαγόρευση κυκλοφορίας ενώ παράλληλα έχουν «κλειδώσει» τα μέτρα για την επαναφορά της μουσικής στην εστίαση και την αύξηση των παριστάμενων σε γάμους και δεξιώσεις.

Συγκεκριμένα οι πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν ότι το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από την 1η Ιουλίου.

Για την ώρα, πάντως, αυτό που θα ανακοινωθεί στις 7 το απόγευμα θα είναι η μείωση του ωραρίου απαγόρευσης κυκλοφορίας που θα ξεκινά στις 1:30 από 12:30 που ισχύει σήμερα.

Κατά πληροφορίες η αλλαγή αυτή θα ισχύσει άμεσα από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο

Στις ανακοινώσεις που θα κάνουν στις 7 το απόγευμα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αναμένεται «πράσινο φως» και για την επαναφορά της μουσικής σε καφέ, εστιατόρια, beach bars από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, με την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι παραμένει η απαγόρευση ύπαρξης όρθιων πελατών στα καταστήματα, καθώς στόχος είναι να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Για την αύξηση στον αριθμό των καλεσμένων σε δεξιώσεις γάμων ή βαπτίσεων οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αλλαγή θα γίνει από την 1η Ιουλίου με τον αριθμό να ανεβαίνει στους 200 από τους 100 που ισχύει σήμερα.

Προνόμια για τους πλήρως εμβολιασμένους – Τι εξετάζεται

Παράλληλα, το ζήτημα αναγνώρισης προνομίων ή διευκολύνσεων για όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως, απασχολεί και εξετάζεται από ειδικούς και κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής διεμήνυσε πως η συζήτηση περί διευκολύνσεων θα ξεκινήσει, όταν διασφαλιστεί το δικαίωμα όλων των ενηλίκων στον εμβολιασμό.

Ο ίδιος πάντως, εμμέσως πλην σαφώς, άφησε να εννοηθεί, ότι κάτι τέτοιο θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, καθώς όπως είπε, «το φθινόπωρο δεν θα μπορεί κανείς να απαγορεύσει σε επιχειρηματία της εστίασης να εξυπηρετεί μόνο εμβολιασμένους».

Στο ζήτημα των προνομίων για τους εμβολιασμένους, αναφέρθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης στη συνέντευξή του στο Newsbomb.gr, σημειώνοντας πως «όλοι πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν. Πρέπει να φτάσουμε στο σύνολο ή το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού και μετά να συζητήσουμε οτιδήποτε τέτοιο».

Πηγή: newsbomb.gr