Έως και στον διπλάσιο χώρο, όπου αυτό είναι δυνατόν, θα μπορούν από την 1η Ιουνίου να αναπτύσσουν τα τραπεζοκαθίσματά τους τα καταστήματα, δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 και τον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη, ο κ. Λιβάνιος τόνισε ότι η ρύθμιση της κυβέρνησης έχει ως βάση τη στήριξη των επιχειρήσεων εστίασης, αλλά κάθε απόφαση πρέπει να σέβεται τον δημόσιο χώρο και τον πεζό. Ο υφυπουργός απέκλεισε τα σενάρια πρόωρων εκλογών.

Άνοιγμα καταστημάτων εστίασης

«Προσπαθήσαμε να βρούμε την ισορροπία μεταξύ δύο παραγόντων: αφενός, να ενισχύσουμε τον κλάδο της εστίασης, ο οποίος έχει πληγεί τους τελευταίους τρεις μήνες, λόγω των περιοριστικών μέτρων και, αφετέρου, να διασφαλίσουμε τον δημόσιο χώρο και τη δυνατότητα να κινούμαστε ελεύθερα στις πόλεις μας.

Για τον σκοπό αυτό, στη νομοθετική διάταξη, που κατατίθεται στη Βουλή, προβλέπεται ότι οι επιχειρηματίες της εστίασης θα μπορούν από την 1η Ιουνίου να αναπτύξουν τραπεζοκαθίσματα σε έως και διπλάσιο χώρο από αυτόν που προέβλεπε η αρχική άδειά τους, ώστε ο συνολικός αριθμός τραπεζοκαθισμάτων να είναι ο ίδιος με αυτόν που είχαν προ πανδημίας. Αυτή η δυνατότητα επέκτασης θα παρέχεται από τους δήμους χωρίς επιπλέον χρέωση. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει χώρος για επιπλέον ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, οι επιχειρηματίες θα έχουν έκπτωση έως και 50% στα τέλη για τα τραπεζοκαθίσματα. Δίνουμε, λοιπόν, ένα εργαλείο, χωρίς περαιτέρω χρέωση, για να επεκταθεί ο χώρος των τραπεζοκαθισμάτων αλλά με 1,5 μέτρο απόσταση τουλάχιστον, ώστε να είναι δυνατή η διέλευση από πεζούς, γονείς με καροτσάκια και άτομα με αναπηρία.

Σενάρια Εκλογών

«Αυτό που προέχει είναι σκληρή δουλειά για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της πανδημίας. Η χώρα χρειάζεται σταθερό πολιτικό κλίμα και ασφάλεια, ώστε να εργαστούμε για την ανάκαμψη της οικονομίας, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, την υλοποίηση νέων επενδύσεων και να δικαιώσουμε τις προσδοκίες των πολιτών, οι οποίες είναι ιδιαίτερα αυξημένες, ιδίως μετά την επιτυχή αντιμετώπιση της πρώτης φάσης της πανδημίας».

Πηγή: airetos.gr