Η σημασία της θαλάσσιας σύνδεσης της Λευκάδας με την Κεφαλονιά από το λιμάνι της Βασιλικής είναι μεγάλη, τόσο για την οικονομία των δυο νησιών όσο και για την συνοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Δυστυχώς, στην προσπάθεια της ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ να μετατοπίσει την θέση του προβλήτα επιβίβασης και αποβίβασης και να κατασκευάσει νέο σε πλέον λειτουργική θέση για τον οικισμό της Βασιλικής, εμφανίστηκαν, αναπάντεχα, πολλές δυσκολίες σε γραφειοκρατικό επίπεδο και όχι μόνο. Έγινε φανερό στην ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ ότι τα οικονομικά συμφέροντα που ήθελαν τον κόλπο της Βασιλικής χωρίς τα ferryboats, έδιναν «τα ρέστα τους».

Εν τέλει, μετά από επίμονη και συλλογική προσπάθεια των στελεχών της ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ, το έργο μελετήθηκε, χρηματοδοτήθηκε, δημοπρατήθηκε και επελέγη (κατ’ αρχήν) ο ανάδοχος κατασκευαστής. Στόχος ήταν ο προβλήτας να ολοκληρωθεί μέσα στο 2020 και επιτέλους να αποκατασταθεί η γραμμή Βασιλική-Φισκάρδο και Βασιλική-Σάμη.

Και, ω του θαύματος, εμφανίζονται πάλι …δυσκολίες!

·       Πρώτα εκδίδεται από τον υπεύθυνο του Ελεγκτικού Συνεδρίου της Λευκάδας μια περίεργη γνωμοδότηση, που δεν θα την έγραφε ούτε μαθητής του γυμνασίου, με βάση την οποία απαγορεύτηκε η υπογραφή σύμβασης μεταξύ ΠΙΝ και αναδόχου κατασκευαστή!

·       Κατόπιν έρχεται η ΠΙΝ/Κράτσα και, αντί να προσβάλλει την γελοία αυτή γνωμοδότηση και να προχωρήσει στην κατασκευή του έργου, ακυρώνει τον διαγωνισμό, σαν έτοιμη από καιρό, και προχωρεί στην προκήρυξη νέου. Στέλνει δηλ. το έργο στις… καλένδες!

 

Η ΑΝΑΣΑ πιστεύει ότι τα οικονομικά συμφέροντα που αντιτίθενται στο έργο βρήκαν πάλι την «κερκόπορτα» ανοικτή και προσπαθούν να ματαιώσουν οριστικά ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο.

Η ΑΝΑΣΑ απαιτεί από την ΠΙΝ/Κράτσα να ξεκαθαρίσει την θέση της: θέλει το έργο ναι η όχι; Αν το θέλει, ένας δρόμος υπάρχει αυτή την στιγμή: Να ζητήσει την εξαφάνιση της κατάπτυστης γνωμοδότησης από το αρμόδιο όργανο και να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ στην υλοποίηση του προβλήτα.

Οι Λευκαδίτες οι Κεφαλονίτες και οι Θιακοί περιμένουν καθαρή απάντηση.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ

ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά

Προηγούμενο άρθροΠρώτη κατοικία: Ελπίδα για χιλιάδες δανειολήπτες με δεύτερη ευκαιρία διάσωσης
Επόμενο άρθροΦισκάρδο: Επιτέλους κόσμος! Καλή αρχή (pics)