Θαυμάστε Δήμαρχο!

Θαυμάστε Δήμαρχο!!!
Σε πρόσφατη επίσκεψή του ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών στον κ. Δήμαρχο, του έθεσε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μαθητές , εκπαιδευτικοί και γονείς στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Ως πρώτο και πιο σοβαρό πρόβλημα του κατατέθηκε αυτό των κτιριακών υποδομών, που βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση λόγω έλλειψης των αναγκαίων και ασφαλών σχολικών κτιρίων σε όλη σχεδόν την επικράτεια της Κεφαλονιάς και ιδιαίτερα στην προσχολική αγωγή, που πολλά νηπιαγωγεία στεγάζονται σε κοντέινερ και σε άλλες ακατάλληλες υποδομές.
Απέναντι στην εμπεριστατωμένη εισήγηση του συλλόγου μας ο κ.Δήμαρχος , όχι μόνο δεν έδωσε καμιά προοπτική λύσης για τα προβλήματα που του τέθηκαν, αλλά θέλοντας να αποπροσανατολίσει κιόλας για τις ευθύνες που υπάρχουν από την Δ.Αρχή, άρχισε να καθυβρίζει . Εκτός από τις απρεπείς εκφράσεις (καθόλου πολιτικού περιεχομένου…) για τους κυβερνητικούς υπεύθυνους που κατά τα άλλα έχουν και αυτοί καθοριστικές ευθύνες για τα προβλήματα, στράφηκε με απαξιωτικές και προσβλητικές εκφράσεις και απέναντι στους αγωνιστές συνδικαλιστές συναδέλφους μας στην ΕΛΜΕ- ΚΙ. Έδωσαν και πήραν εκφράσεις όπως «…όταν έρχονται εδώ πέρα μου έρχεται να τους πάρω με τα γιαούρτια…», «…φέρνουν εδώ μέσα τα 15χρονα και τραγουδάνε ….», «…έχουν καταστρέψει τα σχολεία…» «δεν θα δώσω ποτέ στέγη στην ΕΛΜΕ…»κ.α. Στοχοποιώντας παραπέρα τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ τα χαρακτήρισε « κοπρόσκυλα …που δεν έχουν δουλειά να κάνουν παρά μονάχα να κάνουν φασαρίες …»
Στην εύλογη αντίδρασή μας και στο ερώτημά μας γιατί στρέφεται ενάντια στους συναδέλφους μας, δεν πήραμε καμιά σοβαρή απάντηση.
Ως μέλη της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εκπαιδευτικών στο Δ.Σ. των Δασκάλων, καταγγέλλουμε το παραπάνω γεγονός ως ένα γεγονός που προσβάλλει το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας . Η προσφορά της ΕΛΜΕΚΙ και όλου του εκπαιδευτικού κλάδου στην προώθηση των αιτημάτων για μια αποκλειστικά δημόσια εκπαίδευση και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια για το προχώρημα των επισκευών και των σεισμόπληκτων σχολείων και για την κατασκευή νέων , για την ασφάλεια των σχολείων κ.α. είναι αναγνωρισμένη ακόμη και από τους αντιπάλους της ΕΛΜΕΚΙ. Ίσως αυτή η δράση της ΕΛΜΕΚΙ καθώς και το γεγονός ότι θα έπρεπε να ήταν πρώτο μέλημα για τη Δημοτική Αρχή και όχι τελευταίο τα προβλήματα της εκπαίδευσης, να ενοχλεί τον κ.Δήμαρχο και να αποκαλύπτει την ανεπάρκειά του. Από αυτό όμως μέχρι του να καθυβρίζει τους πάντες πάει πολύ. Μία συγγνώμη τουλάχιστον επιβάλλεται.