Θέλει όλες τις μονοεδρικές ο Μητσοτάκης-Οι πιθανοί υποψήφιοι για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη

«Θα κερδίσουµε όλες τις µονοεδρικές, και τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά και τη Λευκάδα, που ήδη την έχουµε», είχε πει χαρακτηριστικά ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης σε κοµµατική εκδήλωση στην Κέρκυρα πριν από λίγο καιρό, καταδεικνύοντας ξεκάθαρα τις προθέσεις του.

Στις επτά µονοεδρικές περιφέρειες στρέφει την προσοχή του το αµέσως επόµενο διάστηµα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς στην Πειραιώς θεωρούν ότι θα αποτελέσουν «κλειδί» στην προσπάθεια επίτευξης του στόχου της αυτοδυναµίας. Στο πλαίσιο αυτό, όπως έγραφαν τα «Π» από την προηγούµενη εβδοµάδα, ο αρχηγός της αξιωµατικής αντιπολίτευσης προτίθεται να επισκεφθεί το συντοµότερο δυνατόν τους εν λόγω νοµούς, ενώ αντίστοιχα ταξίδια θα πραγµατοποιήσουν και άλλα κορυφαία στελέχη της Ν.∆., σε µια προσπάθεια να δοθεί ισχυρό στίγµα ενόψει του κρίσιµου διαστήµατος που έρχεται και εν µέσω των σεναρίων για προσφυγή στη λαϊκή ετυµηγορία ακόµη και το προσεχές φθινόπωρο.

Την ίδια ώρα, ο γραµµατέας της Πολιτικής Επιτροπής Λ. Αυγενάκης, ο γραµµατέας Οργανωτικου Στέλιος Κονταδάκης, αλλά και οι αρµόδιοι τοµεάρχες – περιφερειάρχες (Β. Οικονόµου για τις µονοεδρικές του Ιονίου, Φ. Αραµπατζή για τα Γρεβενά, Α. Ασηµακοπούλου για τη Φωκίδα και την Ευρυτανία και Μ. Κόνσολας για το Β. Αιγαίο) βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία µε τους τοπικούς «γαλάζιους» παράγοντες, στέλνοντας µήνυµα διαρκούς εγρήγορσης και ετοιµότητας. Η πολυµέτωπη αυτή προεργασία εξηγείται, εκτός των άλλων, και από το γεγονός ότι το 2015 η Ν.∆. κέρδισε µόλις δύο µονοεδρικές, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 5. Συγκεκριµένα, το κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης εξέλεξε τον Κώστα Κοντογεώργο στο Καρπενήσι και τον Θ. Καββαδά στη Λευκάδα. «Αυτή ήταν µια πραγµατικά δυσάρεστη εξέλιξη, που, όπως συµβαίνει παραδοσιακά, επηρέασε σηµαντικά το εκλογικό αποτέλεσµα. Πλέον, όµως, µε βάση το γενικότερο κλίµα, έχουµε πολύ καλές πιθανότατες να κάνουµε το εφτά στα εφτά, µε ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις επερχόµενες κάλπες», επισηµαίνει στενός συνεργάτης του Κυρ. Μητσοτάκη, αποτυπώνοντας τους σχεδιασµούς της ηγετικής οµάδας.

∆εν είναι τυχαίο ότι, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν οι συνοµιλητές των µεγαλοσχηµόνων της Πειραιώς, πέραν των υπόλοιπων προετοιµασιών του κοµµατικού µηχανισµού για τη µάχη των µονοεδρικών, έχει προχωρήσει σε µεγάλο βαθµό και το εγχείρηµα της συγκρότησης των αντίστοιχων ψηφοδελτίων, στοιχείο που αν µη τι άλλο συνιστά απόδειξη της σηµασίας που αποδίδεται στις περιφέρειες αυτές από το «γαλάζιο» στρατηγείο. ∆εδοµένου του προσωπικού χαρακτήρα που έχουν µοιραία οι αναµετρήσεις στις περιοχές όπου εκλέγεται µόνον ένας βουλευτής, αναζητούνται υποψήφιοι που να διαθέτουν ισχυρό έρεισµα στις τοπικές κοινωνίες και ταυτόχρονα να εξυπηρετούν τις στοχεύσεις της ανανέωσης και της αξιοκρατίας που προβάλλει το σύστηµα Μητσοτάκη.

Χάρτης υποψηφίων

Στη Φωκίδα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα βρίσκονται µεταξύ άλλων στις «γαλάζιες» λίστες ο πρώην υφυπουργός Γιάννης Μπούγας, η πρώην βουλευτής Ασπασία Μανδρέκα και ο νεαρός οικονοµολόγος και επιχειρηµατίας Κωνσταντίνος Χαλιορής.

Στη Σάµο, έντονη κινητικότητα επιδεικνύουν ο γιατρός Μάνος Λογοθέτης, ο γνωστός καρδιοχειρουργός Χριστόδουλος Στεφανάδης, ο πρώην πρόεδρος ΝΟ∆Ε και επιχειρηµατίας Νίκος Στεφανής, ο αντιδήµαρχος Καρλοβάσου Αναστάσιος Καλατζής, ενώ «παίζει» και ο δήµαρχος Σάµου, Μιχάλης Αγγελόπουλος. Η µεγάλη έκπληξη στο νησί δεν αποκλείεται να έρθει από την πλευρά του γνωστού δηµοσιογράφου Γ. Αυτιά, ο οποίος φέρεται να έχει βολιδοσκοπηθεί επανειληµµένως από την Πειραιώς. Για την ιστορία πάντως και µόνο, αξίζει να σηµειωθεί πως δεν είναι λίγοι εκείνοι που βλέπουν τον παρουσιαστή της πρωινής εκποµπής του ΣΚΑΪ το Σαββατοκύριακο να συµπεριλαµβάνεται στο ευρωψηφοδέλτιο της αξιωµατικής αντιπολίτευσης.

Στη Λευκάδα, πλην του Θανάση Καββαδά, αναµένεται να δώσουν τη µάχη του σταυρού ο ηλεκτρολόγος-µηχανικός Βασίλειος Μελάς, η γιατρός Γεωργία Αυγερινού και ο νεαρός πρώην πρόεδρος ΝΟ∆Ε, Βασίλης Παπαχρήστος.

Στη Ζάκυνθο ακούγονται τα ονόµατα του πρώην νοµάρχη, ∆ιονυσίου Γασπαράτου, του προέδρου του δηµοτικού συµβουλίου Νικόλαου Τσίπηρα, της ξενοδόχου Χριστίνας Τετράδη, του τραπεζικού και παλαιού ΟΝΝΕ∆ίτη ∆ιονυσίου Αυγουστίνου, της Ελένης Πυλαρινού, του γιατρού ∆ιονυσίου Ακτύπη, της Ευτυχίας-∆ιονυσίας ∆αµουλάκη και του Ντένη Μαλαπέτσα.

Στην Ευρυτανία, τον Κώστα Κοντογεώργο αναµένεται να πλαισιώσει, ανάµεσα σε άλλους, η προερχόµενη από τη διαδικασία του Μητρώου Στελεχών, Θωµαΐς Οικονόµου, γιατρός και διδάκτωρ του Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης, ενώ µεγάλο ερωτηµατικό παραµένει η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της Ν.∆., Σοφία Ζαχαράκη.

Στα Γρεβενά, εκτός του πρώην βουλευτή Τιµολέοντος Κοψαχείλη, έχουν δώσει στίγµα ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. ∆ηµήτριος Τσακνάκης, ο δικηγόρος Ανδρέας Πάτσης, ο πρώην πρόεδρος της ΝΟ∆Ε Θανάσης Σταυρόπουλος, ο εν αποστρατεία αξιωµατικός της Πολεµικής Αεροπορίας Απόστολος Τσένης και ο αναπληρωτής γραµµατέας Οργανωτικού, Χρήστος Βλαχοκώστας.

Τέλος, στην Κεφαλονιά, ενδιαφέρον για τη συµµετοχή τους στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο έχουν εκδηλώσει ο Παύλος Παπαδάτος, ο δικηγόρος και πρώην γραµµατέας Νέας Γενιάς Παναγιώτης Κανελλόπουλος, ο αντιδήµαρχος Ραφήνας-Πικερµίου Γιώργος Κοκκόλης, ο νεαρός πολιτικός επιστήµονας Γεράσιµος Ιλινόιου-Τσουρούφλης, ο πρώην πρόεδρος της ΝΟ∆Ε Βαγγέλης Λουκέρης και η Μαρία Ξυτάκη, συντονίστρια Οµάδων Εργασίας στη Γραµµατεία Στρατηγικού Σχεδιασµού και Επικοινωνίας της Ν.∆.

Αναδημοσίευση από www.parapolitika.gr