Θεόφιλος εφ’όλης της ύλης: Τι λέει για το Δημοτικό Γηροκομείο, την νέα ανάπλαση της παραλιακής στο Αργοστόλι, το αγκυροβόλιο της Αγίας Πελαγίας, το masterplan του λιμανιού Αργοστολίου & το άλσος Καλλιθέας στη Λακήθρα

Εφ’όλης της ύλης συνέντευξη στο ραδιόφωνο του Cosmos fm παραχώρησε ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος. Ας δούμε τι είπε:

Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου: “Λειτουργήσαμε το Δημοτικό Γηροκομείο-2 Δημοτικά Γηροκομεία λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα- καταθέτοντας όλα τα έγγραφα στην αρμόδια υπηρεσία. Κάναμε όλες τις φιλότιμες προσπάθειες και ενέργειες για να βελτιώσουμε τις εγκαταστάσεις του νέου Γηροκομείου και να τις καταστήσουμε κατάλληλες για τους τρόφιμους. Το Γηροκομείο δεν βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, λειτουργεί με τα έσοδα τα δικά του και εμείς θέλουμε την έγκριση να προσλάβουμε μόνιμο προσωπικό, να παρέχουμε δουλειά και να βοηθήσουμε και το Ίδρυμα. ‘Όταν γίνονται καταγγελίες και έρχεται η υπηρεσία του Τμήματος Υγιεινής και Κοινωνική Λειτουργός και σου λένε ότι με τα 14 άτομα που έχεις πρέπει να έχεις 20 άτομα, τότε πρέπει οι άλλοι 50 να φύγουνε, να φύγουν να πάνε που; Θα θελα να παρακαλέσω να αφήσουμε μακριά από τις αντιπαραθέσεις τα Νομικά Πρόσωπα και ειδικά το Δημοτικό Γηροκομείο”

Masterplan λιμανιού Αργοστολίου: «Έχει ολοκληρωθεί η μελέτη από την μελετήτρια και τέλος Μαΐου που θα βρεθώ στην Αθήνα για την ομιλία του (Ομότιμου Καθηγητή Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Ακαδημαϊκού) κ. Γερμενή στην Ακαδημία Αθηνών θα την επισκεφθώ και θα ενημερώσω για τα νεότερα»

Αγκυροβόλιο Αγίας Πελαγίας & Άλσος Καλλιθέας: ” Σε 2 μήνες θα ξέρουμε αν βρεθεί ο επενδυτής για το Αγκυροβόλιο , αν όχι, θα ξαναπροκυρηχθεί , αν δεν καρποφορήσει αυτή η προσπάθεια, θα προσπαθήσει ο Δήμος να βρει τα χρήματα, να το ολοκληρώσει και να το λειτουργήσει. Για το Άλσος της Καλλιθέας θα υπάρξει επίσης προκήρυξη, επιλέξαμε να περάσουμε σ αυτή την διαδικασία το καλοκαίρι που θα υπάρχουν και Κεφαλονίτες της διασποράς στο νησί και μπορεί κάποιος να ενδιαφέρεται να επενδύσει»

Ανάπλαση της παραλιακής ζώνης του Αργοστολίου: “Έχει μείνει το κομμάτι από το άγαλμα Καββαδία μέχρι το Λιμεναρχείο ,που δεν έχει γίνει ανάπλαση. Ο Δήμος συνέταξε μελέτη ύψους 1 εκατομ, περίπου, για να συνεχίσει η ανάπλαση που είχε γίνει στο Μαιστράτο, στο μπαστούνι, το Κολυμβητήριο και οι πολίτες και οι επισκέπτες μας να έχουν ένα ενιαίο παραλιακό μέτωπο . Ζητήσαμε από το Υπουργείο Ναυτιλίας να δει το αίτημα μας και έχει ενταχθεί το έργο στο πρόγραμμα ανάκαμψης του Υπουργείου. Θα αναλάβει ο Δήμος να εκτελέσει ένα έργο για λογαριασμό του Λιμενικού Ταμείου στο οποίο ανήκει ο χώρος, με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Ναυτιλίας”