Θεόφιλος: “Έχουμε ήδη εντάξει έργα 20 εκατομμυρίων ευρώ-Συνεχώς θα δημοπρατούνται νέα έργα”

Στο ραδιόφωνο του inkefalonia.gr μίλησε ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος και αναφέρθηκε και στα έργα που προχωρούν στον Δήμο Αργοστολίου: “Έχει καταφέρει ο δήμος Αργοστολίου να φτιάξει πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ σε μελέτες, να τις έχει εγκρίνει να τις έχει αδειοδότησει, να τις έχει υποβάλει στα αρμόδια Υπουργεία και να έχει καταφέρει ήδη να εντάξει σε έργα 20 εκατομμύρια ευρώ. Και να δημοπρατούνται συνέχεια κάθε εβδομάδα, κάθε μήνα νέα έργα”

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου αναφέρθηκε ονομαστικά σε συγκεκριμένα έργα “θα ξεκινήσει το έργο στο δρόμο του Φαγιά ή στη γεώτρηση στη Λάμπη, που τα Ομαλά την περιμένουν για να λύσουν το πρόβλημα της ύδρευσης το καλοκαίρι. Οι δρόμοι που οδηγούν στα Σπαρτιά, που είναι τρύπα τρύπα και λες τώρα που θα πέσω και πώς θα καταφέρω να περάσω από αυτό το δρόμο. Καταφέραμε να εντάξουμε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» το σημαντικό αυτό έργο και να προχωράει στη διαδικασία δημοπράτησης. Θα βάλουμε σφραγίδα και πλέον δεν θα υπάρχει ούτε ένα μέτρο ύδρευσης με σωλήνα αμιάντου στο δίκτυο υδροδότησης κάτι που θεωρώ ότι είναι πάρα μα πάρα πολύ σπουδαίο. Γιατί έχει να κάνει με την υγεία και με σημαντικές υποδομές για την ποιότητα ζωής των κατοίκων”

Ο κ. Μιχαλάτος δεν σταμάτησε εκεί: “να σας πω και για τα 6 εκατομμύρια ευρώ, πού είναι για να δημοπρατηθεί η ανάπλαση του Αργοστολίου, που θα φτιαχτεί κάθε πεζόδρομος πού είναι στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της πόλης, Πλατείες, Λαϊκές κατοικίες που θα αλλάξουν την όψη της πόλης. Συνέχεια θα βλέπετε κάποια μελέτη που θα εγκρίνεται από το δημοτικό συμβούλιο και θα προχωράει να υλοποιηθεί, όπως πλατεία Αγίας Ειρήνης, η πλατεία Λακήθρας, η αγροτική οδοποιία. Θα δείτε να γίνονται πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ σε έργα. Αυτά τα χρήματα δεν έχουν πέσει ποτέ στον δήμο Αργοστολίου”

Και συνέχισε: ” Και σχολείο νηπιαγωγείο βάλαμε στο «Αντώνης Τρίτσης» και το Smart Cities προχωράμε για να κάνουμε την πόλη μας πιο φιλική και πιο έξυπνη. Και προσπάθεια να λύσουμε το κυκλοφοριακό και διεκδίκηση του οικοπέδου του Νοσοκομείου και τις συγκοινωνιακές μελέτες για Αργοστόλι και Σκάλα τις αγγίζουμε, που πονάνε και κανείς δεν τις άγγιζε τόσα χρόνια.Κάνουμε και μία προσπάθεια να είναι έτοιμο το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ και να μεταφερθεί εκεί το ειδικό σχολείο Περάτατων μέχρι τα Χριστούγεννα”

Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στο Μουσείο Γεράσιμου Σκλάβου: “καταφέραμε να εντάξουμε το μουσείο Γερασίμου Σκλάβου που θα ναι ένα στολίδι για τον Δήμο, για το νησί μας, για τη χώρα μας. Που είναι ένα μουσείο παγκόσμιου εμβέλειας με την συλλογή του Γερασίμου Σκλάβου να βρίσκεται ήδη στην Κεφαλονιά”