Θεόφιλος: “Το θέατρο “ΚΕΦΑΛΟΣ” θα λειτουργήσει”-Τι αποφασίστηκε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τους εργαζόμενους της πρώην ΚΕΔΗΚΕ (εικόνες+βίντεο)

Στην αντεπίθεση, όσον αφορά την άδικη απόφαση μετακίνησης των υπαλλήλων της ΔΙΑΚΕΔΗΚΕ στον Δήμο Ληξουρίου, χωρίς οι ίδιοι οι υπάλληλοι να το επιθυμούν, περνάει ο Δήμος Αργοστολίου, ξεκινώντας μια προσπάθεια ανατροπής της απόφασης και διεκδικώντας την παραμονή τους στον δήμο.

O δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος τόνισε, μεταξύ άλλων, πώς δεν εκτιμά ότι έγινε κάποιο λάθος από πλευράς δημοτικής αρχής. Το μόνο που έπραξε ήταν να κινηθεί με βάση την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου από το 2020, ώστε οι προς διάθεση υπάλληλοι να κατανεμηθούν με βάση την προτίμηση τους. Τόνισε επανειλημμένα πως το βασικό του μέλημα είναι η στήριξη των εργαζομένων, οι οποίοι βλέπουν να αλλάζει άρδην η ζωή και η καθημερινότητά τους.

Άφησε αιχμές για έλλειψη πνεύματος συνεργασίας από τον δήμαρχο Ληξουρίου Γιώργο Κατσιβέλη.

Ως προς το τι πρέπει να γίνει από τούδε και στο εξής ο κ. Μιχαλάτος υιοθέτησε την πρόταση που κατέθεσε ο αντιδήμαρχος και αναπληρωτής δημάρχου Γιώργος Τσιλιμηδός, σύμφωνα με την οποία ο δήμος θα καταθέσει αίτηση θεραπείας κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η οποία κατά τη γνώμη του πάσχει, θα ζητήσει τροπολογία για να παραμείνουν οι εργαζόμενοι του θεάτρου στο Αργοστόλι και θα φροντίσει για την ομαλή λειτουργία του θεάτρου ακόμα και με συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Τσιλιμιδός

Δείτε όλες τις τοποθετήσεις και τη συζήτηση στο βίντεο που ακολουθεί:

ο επικεφαλής της παράταξης Δήμος Αργοστολίου Παρόν και Μέλλον Νίκος Ανουσάκης τόνισε ότι η δημοτική αρχή όφειλε να είχε λύσει το θέμα νομοθετικά σε συνεργασία με τον βουλευτή των νησιών μας εντός της προηγούμενης θητείας της.

Ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Ανουσάκης

Εν τέλει η πρόταση που τέθηκε προς ψήφιση περιελάμβανε  δύο σημεία, ήτοι την αίτηση θεραπείας από τον Δήμο κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης και το αίτημα κατάθεσης τροπολογίας για την διατήρηση των εργαζομένων στον δήμο Αργοστολίου. Η πρόταση ψηφίστηκε από όλους τους δημοτικούς συμβούλους πλην του κ. Κουρούκλη της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Με πληροφορίες από το ekefalonia.gr