Αγαπητό kefalonia magazine

Ένα χρόνο μετά την ορκωμοσία της Δημοτικής Αρχής του Θεόφιλου Μιχαλάτου έχει ξεκινήσει να ασκείται κριτική πάνω στο αν ο Δήμαρχος Αργοστολίου και η παράταξή του ακολουθούν το προεκλογικό τους πρόγραμμα για το οποίο ψηφίστηκαν στην κάλπη και αν έχουν όραμα για τον Δήμο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο δημοτικός σύμβουλος της “ΙΣΧΥΡΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ” Γιάννης Λυκούδης.

Στην κριτική αυτή απάντησε ο ίδιος ο Δήμαρχος Αργοστολίου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο inkefalonia radio, όπου και έκανε έναν απολογισμό των δράσεων της Δημοτικής του Αρχής μέχρι σήμερα:

Αναθεώρηση και εκσυγχρονισμός του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ) και της Ζώνης Οικιστικού Ελέγχου (Ζ.Ο.Ε) στο Αργοστόλι. Αίτημα για ένταξη στα τοπικά πολεοδομικά σχέδια που αφορούν τον δήμο μας ώστε να αλλάξουμε τις ΖΟΕ στον δήμο μας.

Εκπόνηση της πράξης εφαρμογής του ρυμοτομικού σχεδίου της Λάσσης. Έχει ενταχθεί στο Φιλόδημο με 400.000 ευρώ και θα δημοπρατήσουμε την πράξη εφαρμογής.

Μεταφορά του εμπορικού λιμένα στο χώρο των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ, υλοποιώντας την υπάρχουσα πλήρη μελέτη. Έχουμε πάει με τον βουλευτή πέντε φορές στο Υπουργείο και προσπαθούμε να ξεπεράσουμε εμπόδια που βάζουν κάποια συμφέροντα.

Καταγράφουμε και προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε τα Δημοτικά Ακίνητα που έχει ο δήμος μας.

Ετοιμάζουμε και παραλαμβάνουμε την μελέτη του κ. Τονιόλου για την Επέκταση της νότιας περιφερειακής οδού της πόλης του Αργοστολίου απο την ΒΙΠΕ και να βγαίνει στην Κρανιά στον κόμβο Βαλλιανάτου και θα βοηθήσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Αργοστόλι.

Η Τεχνική Υπηρεσία έχει εκπονήσει μελέτες για έργα σχεδόν 20εκ. ευρώ. Έχουμε έτοιμη μελέτη για την ασφαλτόστρωση όλων των δρόμων του Αργοστολίου

Έρχεται η νέα συγκοινωνιακή μελέτη του Αργοστολίου και μπαίνει σε διαβούλευση.

Αίτημα στο Νοσοκομείο Κεφαλονιάς, για το οικόπεδο στο παιδικό νοσοκομείο κοντά στην Πλατεία για να το κάνουμε πάρκινγκ.

Αίτημα στην Εταιρία Δημοσίων Ακινήτων για να γκρεμιστεί το κτίριο της αστυνομίας στην παραλία να γίνει και εκεί χώρος πάρκινγκ

Προχωράει η δημιουργία και επαναλειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας. Δεν μπορεί ο δήμος να λειτουργήσει χωρίς Δημοτική Αστυνομία.

Έρχεται το έξυπνο σύστημα στάθμευσης, μια μελέτη που θα λύνει ζητήματα στο Αργοστόλι.

Η Τεχνική μας Υπηρεσία δουλεύει την σημαντική μελέτη για την αντικατάσταση των καρκινογόνων αμιαντοσωλήνων στο δίκτυο ύδρευσης του Δήμου.

Προχωράει η υλοποίηση της τοποθέτησης της πλωτής εξέδρας στον Πόρο και η μελέτη για την αποχέτευση στον Κατελειό

Δίνουμε συνεχή μάχη με την καθημερινότητα (σκουπίδια, λάμπες, λακούβες στους δρόμους) και κατά κοινή ομολογία τα πάμε πολύ καλά

Ο τοπικός αναλυτής