Αγαπητό kefalonia magazine

Στην εκπομπή του δημοσιογράφου Σάκη Βούτου στο Νησί 93,9 μίλησε ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος που ρωτήθηκε και για το συμβάν με το νεκρό επισκέπτη του νησιού μας στην Άσσο: “Είναι τρομερό το γεγονός και μας λυπεί, ξέρουμε ότι το ΕΚΑΒ έχει προβλήματα στελέχωσης καθώς πολλοί φεύγουν στο εξωτερικό, ξέρουμε ότι η Κεφαλονιά έχει μεγάλες αποστάσεις και δύσκολη επικοινωνία, αλλά δεν πρέπει να κατηγορούμε το ΕΚΑΒ και ούτε να κάνουμε ζημιά στην Κεφαλονιά μεγαλοποιώντας κάποιες καταστάσεις όπως κάνουν κάποιοι. Πρέπει να απαιτήσουμε χρήματα και να νοιαστούμε αλλα δεν πρέπει να τα μηδενίζουμε όλα”

Για τον τουρισμό και τις κατηγορίες που δέχεται είπε ότι “εδώ έχει γονατίσει ο παγκόσμιος τουρισμός από την πανδημία και έχουν μηδενίσει οι κρατήσεις και κάποιοι λένε ότι φταίει ο Μιχαλάτος. Εμείς κάνουμε ότι μπορούμε ως Τουριστική Επιτροπή αλλά πρέπει να υπάρξουν κάποιες προυποθέσεις (καταλύματα, συμφωνίες κλπ).

Για το θέμα με το ατύχημα που έγινε στην πλατεία είπε ότι “υπάρχει κανονισμός λειτουργίας που απαγορεύει κάποια πράγματα όμως ο Δήμος δεν μπορεί να κάνει τίποτε διότι με ευθύνη της πρώην Δημοτικής αρχής του Δήμου Κεφαλονιάς καταργήθηκε η Δημοτική Αστυνομία. Πλέον την αστυνόμευση έχει αναλάβει η Αστυνομική Δ/νση. Και οι επαγγελματίες και οι πολίτες επιθυμούν να υπάρχει τάξη και εφαρμογή των κανονισμών”

Ακούστε όσα είπε ο κ. Μιχαλάτος εδώ

Ο τοπικός Αναλυτής