Αγαπητό kefalonia magazine

Στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου συζητήθηκε και εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία το σχέδιο Τουριστικής Προβολής 2021. Κατά την διάρκεια της συζήτησης ο δημοτικός σύμβουλος της ΙΣΧΥΡΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ Νίκος Ανουσάκης ρώτησε τον Δήμαρχο, τι θα γίνει με τα μπάζα στο λιμάνι του Αργοστολίου και πότε θα απομακρυνθούν.

Απαντώντας ο Θεόφιλος Μιχαλάτος είπε: “Δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου. Ηταν λάθος το 2014 με τους σεισμούς, ως Ενιαίος Δήμος Κεφαλονιάς, να δώσουμε να έργα να εκτελεστούν απο το Υπουργείο. Έχουν μείνει πίσω αυτά τα έργα, καθώςθα έπρεπε τα έργα να εκτελεστούν απο το Λιμενικό Ταμείο ή απο την Περιφέρεια. Στη συγκεκριμένη εργολαβία, υπάρχει πρόβλημα γιατί ο εργολαβος έκανε διακοπή εργασιών, έκανε ένσταση και την κέρδισε. Γίνεται μία πίεση να του ξαναδώσει του εργολάβου την ίδια εργολαβία και να συνεχίσει να μην μείνει έτσι το λιμάνι, αλλά δεν εξαρτάται απο εμάς”

Επίσης ο Δήμαρχος Αργοστολίου μίλησε για το σχέδιο Τουριστικής Προβολής & το έργο της Τουριστικής Επιτροπής με τα καλύτερα λόγια: “Γίνεται πολύ καλή δουλειά απο την Τουριστική Επιτροπή, από ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το αντικείμενο. Έχει αλλάξει ρότα η Τουριστική Επιτροπή. Δεν ταξιδεύει μόνο, αλλά υλοποιεί και δράσεις”

Επίσης ο Δήμαρχος Αργοστολίου σχολίασε και τα όσα ειπώθηκαν από την πλευρά της Ισχυρής Κεφαλονιάς για την απουσία από τα τουριστικά δρώμενα του πρώην Αντιδημάρχου Τουρισμού Βαγγέλη Κεκάτου: “Αν ήταν δημοτικός σύμβουλος ο Βαγγέλης Κεκάτος σήμερα, θα ήταν στην τουριστική επιτροπή και θα ήταν χέρι χέρι με τον Νίκο Κουρκουμέλη. Άρα η ευθύνη βαραίνει την Ισχυρή Κεφαλονιά που δεν εκλέχθηκε ο Βαγγέλης Κεκάτος”

Ο τοπικός αναλυτής