Αγαπητό kefalonia magazine

Στην εκπομπή του δημοσιογράφου Σάκη Βούτου στο Νησί 93,9 μίλησε ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος και απάντησε στο ερώτημα του τι θα γίνει με το καταφύγιο αδεσπότων ΑΡΚ στο Αργοστόλι.

Όπως είπε ο κ. Μιχαλάτος “Τα προηγούμενα χρόνια με την παραχώρηση του οικοπέδου από τον ενιαίο Δήμο Κεφαλονιάς στον Σύλλογο, λειτουργούσε ένα καταφύγιο χωρίς όμως τις απαραίτητες αδειδοτήσεις, όλα αυτά τα χρόνια.

Στα δύο χρόνια που είμαστε εμείς ως Δημοτική Αρχή προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε τον Σύλλογο Ζωόφιλων να συνεχίσει την προσπάθειά του. Το καταφύγιο φιλοξενούσε όλα τα αδέσποτα της Κεφαλονιάς. Έγινε η καταγγελία από κάποιους, πήγε η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας και είπε πως δεν μπορεί να δεχθεί άλλα ζώα το καταφύγιο” και πρόσθεσε: “Το καταφύγιο θα συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι να μπορέσουν όλα αυτά τα ζώα να υιοθετηθούν. Είναι σημαντικό να φροντίζουμε τα ζώα και θα πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι πάνω σε αυτό το θέμα. Θα δημιουργηθεί νέο καταφύγιο στον Δήμο Αργοστολίου για να φιλοξενεί 50 ζώα, όπως επίσης θα δημιουργηθούν καταφύγια και στους άλλους Δήμους.”

Ακούστε όσα είπε ο Δήαμρχος Αργοστολίου εδώ

Ο τοπικός αναλυτής