Θεοπεφτάτου: Νέος αυτοδιοικητικός χάρτης στην Κεφαλονιά-Δικαιότερη η λαϊκή εκπροσώπηση στα συλλογικά όργανα και  επιβάλλεται ένα διαφορετικό μοντέλο διοίκησης, πουαπαιτεί  τη συνεννόηση και τις συνεργασίες

Στη χθεσινή συζήτηση της Ολομέλειας της Βουλής τοποθετήθηκε η Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης Αφροδίτη Θεοπεφτάτου για τηντροπολογία του Υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση που αφορά στον  επανακαθορισμό της διοικητικής διάρθρωσης των Δήμων Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Κοζάνης, Λέσβου και Σάμου. Ο  Δήμος Κεφαλονιάς διαιρείται σε τρεις επιμέρους Δήμους Αργοστολίου, Ληξουρίου και Σάμης.

Από σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σ’ ένα νέο αυτοδιοικητικό χάρτη στην Κεφαλονιά, ο οποίος έρχεται να άρει τις συνενώσεις που επέβαλε χωρίς αρχές και κριτήρια το πρόγραμμα «Καλλικράτης». Δεν έρχεται σαν μέτρο επιβολής της Κυβέρνησης στην τοπική κοινωνία, αλλά είναι αποτέλεσμα πολυετούς  κοινωνικού διαλόγου,  αφουγκραζόμενο τις τοπικές ανάγκες. Με το νέο χάρτη θέτουμε τις βάσεις για ένα ελπιδοφόρο αυτοδιοικητικό σχέδιο, το οποίο θα μπορέσουμε να επανεκτιμήσουμε στο μέλλον, με τις νέες απαιτήσεις  που θα έχουν διαμορφωθεί στον τόπο μας.Πλέον αναλαμβάνουμε  μεγάλες ευθύνες και καθήκοντα όλοι μας : η Κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα, οι  φορείς της αυτοδιοίκησης και ειδικά οι κοινωνίες, αφού πρέπει όλοι να βρούμε έναν κοινό βηματισμό που θα αντιμετωπίζει τα προβλήματα και τις δυσκολίες που θα προκύψουν σ’ αυτό το νέο εγχείρημα.

Με το νέο αυτοδιοικητικό χάρτη, αλλά και κύρια με την απλή αναλογική, γίνεται  δικαιότερη η λαϊκή εκπροσώπηση στα συλλογικά όργανα και  επιβάλλεται ένα διαφορετικό μοντέλο διοίκησης, πουαπαιτεί  τη συνεννόηση και τις συνεργασίες. Το μέλλον θα είναι κοινό.

Αθήνα,  7 Μαρτίου 2019

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Γραμματέας Κ.Ο.  ΣΥ.ΡΙΖ.Α.