Στα δημοσιεύματα του Τύπου η κυβέρνηση φαίνεται πως εξετάζει το μέτρο της απαγόρευσης μετακίνησης για ανθρώπους άνω των 65 ετών. Για το συγκεκριμένο ζήτημα κλήθηκε να απαντήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή τόνισε πως «Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο: Εφαρμόζουμε τα υφιστάμενα μέτρα για να μην πάμε σε σκληρότερα», σημειώνοντας πως «είναι καθοριστικό να το καταλάβουν όλοι αυτό».

«Ο σχεδιασμός μας είναι απλός. Ας εφαρμόσουμε όλοι τα υφιστάμενα μέτρα. Εάν το κάνουμε και τα κρούσματα σταθεροποιηθούν σε αυτά τα επίπεδα, κάτω από τετραψήφια δηλαδή, τότε το Σύστημα Υγείας -με την ενίσχυση που γίνεται συνεχώς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας- θα αντέξει», εξήγησε.

koronoios038

Εξάλλου, σε ό,τι αφορά τα δημοσιεύματα για απαγόρευση κυκλοφορίας στους άνω των 65 ετών, ο κ. Πέτσας επεσήμανε πως «δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στον σχεδιασμό της κυβέρνησης». Σημειώνεται πως ο περιορισμός των μετακινήσεων για πολίτες άνω των 65 ετών είναι ένα μέτρο που πολλάκις είχε ακουστεί και είχε, ξανά, διαψευστεί, ωστόσο επανέρχεται στο προσκήνιο, μέσω των ρεπορτάζ του κυριακάτικου Τύπου αλλά και των εισηγήσεων ορισμένων επιστημόνων.

Σύμφωνα μάλιστα με τοποθέτηση του κ. Σύψα, πριν μερικές εβδομάδες, το σχέδιο για την επιβολή των περιορισμών στις μετακινήσεις των ατόμων άνω των 65 ετών έχει ήδη καταρτισθεί.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Προηγούμενο άρθροΛηξούρι: 40+ στειρώσεις σήμερα = μείον 120+ αδέσποτα κουτάβια στην Πόλη μας αύριο !
Επόμενο άρθροΈρισσος: Οι εθελοντές σε Κομιτάτα & Αγια Σοφιά (pics+video)