Ποιος είναι ο ρόλος των παιδιών στην μετάδοση της επιδημίας σύμφωνα με τον καθηγητή

Στο θέμα των παιδιών και της επαναλειτουργίας των σχολείων αναφέρθηκε ο λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής ξεκαθάρισε ότι δεν γνωρίζει ακριβή ημερομηνία κατά την οποία θα λειτουργήσουν ξανά τα σχολεία, ενώ τόνισε πως δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά στοιχεία για να θεωρήσουμε ότι τα παιδιά είναι το κυρίαρχο όχημα μετάδοσης του ιού.

«Σημαντικό όταν ανοίξουν τα σχολεία θα είναι οι κανόνες υγιεινής και η  φυσική απόσταση, δεν είναι τα παιδιά ο κύριος φορέας μεταδοσης, δεν αποδεικνύεται με τα μέχρι τώρα στοιχεία και μάλλον δεν ισχύει τόσο όσο φανταζόμαστε», είπε ο κ. Τσιόδρας. «Θα πρέπει να περιμένουμε περισσότερα επιστημονικά δεδομένα για να πούμε με ακρίβεια τον ρόλο των παιδιών στην μετάδοση της επιδημίας»,είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, όλα εξαρτώνται από τη διασπορά του ιού στην κοινότητα, από το πόσο πιέζεται το σύστημα υγείας και φυσικά δεν θέλει να λειτουργήσουν τα σχολεία ως εστίες μετάδοσης του ιού.

Ο κ. Χαρδαλιάς χαρακτήρισε ως «εξαιρετικά πρόωρη» την συζήτηση για το άνοιγμα των σχολείων και τόνισε να τηρηθούν ευλαβικά τα μέτρα μέχρι τις 27 Απριλίου.

Πηγή: ethnos.gr

Προηγούμενο άρθροΕπίδομα 800 ευρώ: Άνοιξε η αίτηση στο myBusinessSupport για ατομικές και ελεύθερους επαγγελματίες
Επόμενο άρθροΑπαγόρευση κυκλοφορίας: Τι αλλάζει το τριήμερο του Πάσχα -Πότε ισχύει ο διπλασιασμός προστίμου