Οι γονείς που δεν έχουν προμηθευτεί τα self test για τα παιδιά τους που ξεκινούν αύριο το σχολείο, μπορούν να τα προμηθευτούν αύριο, Δεύτερα, το πρωί, να διενεργήσουν τα τεστ και να στείλουν το παιδί στο σχολείο με μια μικρή καθυστέρηση, δήλωσε σήμερα το πρωί ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος.

Μιλώντας στον Τ/Σ ΣΚΑΪ, εξήγησε ότι το πιο βασικό ζήτημα είναι η δημόσια υγεία, και τόνισε ότι το πρόβλημα – «έκλεισε» το Σάββατο η σχετική πλατφόρμα – θα είναι μόνο για μία ημέρα. Η εμπειρία από τα Λύκεια, συμπλήρωσε, δείχνει πως ό,τι πρόβλημα κι αν υπάρξει δε θα είναι εκτεταμένο.

Σημείωσε, επίσης, πως όπως έχει ανακοινώσει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) η διάθεση των self test δεν γίνεται κατά τη διάρκεια των εφημεριών ή των διανυκτερεύσεων.

Υπενθυμίζεται πως ο ΠΦΣ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι «τα φαρμακεία αδυνατούν να χορηγούν τα αυτοδιαγνωστικά tests κατά την διάρκεια των διημερεύσεων και διανυκτερεύσεων, διότι η λειτουργία τους αφορά την κάλυψη έκτακτων αναγκών των ασθενών. Η πλατφόρμα διάθεσης των Self tests θα είναι κλειστή κάθε Σάββατο από τις 17:00 έως και Δευτέρα στις 8:00π.μ.».

Πηγή: aftodioikisi.gr