Στα 30 ευρώ τη μέρα ανά δωμάτιο συμπεριλαμβανομένου του κόστους σίτισης  προσδιορίζεται η αποζημίωση για τα ξενοδοχεία-καραντίνας που θα φιλοξενούν πιθανά κρούσματα κορονοϊού. Επίσης προσδιορίζεται η αποζημίωση για τις μέρες που είναι κενά τα δωμάτια στα 10 ευρώ σύμφωνα με όσα αναλυτικά αναφέρονται στην πρόσκληση ενδιαφέροντος που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Τουρισμού ( www.mintour.gov.gr) για την προσφορά τουριστικών καταλυμάτων, κύριων και βοηθητικών, προς μίσθωση για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων κρουσμάτων Covid – 19.

Όπως αναφέρεται α τουριστικά καταλύματα που θα επιλεγούν, σε όλη την επικράτεια,  δεσμεύονται αποκλειστικά για τη φιλοξενία κρουσμάτων του ιού COVID 19 και ατόμων που φροντίζουν ή συνοδεύουν τα άτομα αυτά. Ειδικότερα προβλέπεται ότι:

i. Τα δωμάτια φιλοξενίας των ατόμων σε καραντίνα πρέπει να έχουν φυσικό επαρκή αερισμό. Εάν δεν είναι εφικτός ο φυσικός αερισμός, θα πρέπει ο τεχνητός αερισμός να παρέχει 100% φρέσκο αέρα χωρίς ανακύκλωση.

ii. Κάθε άτομο θα πρέπει να διαμένει σε ξεχωριστό δωμάτιο με εσωτερική ατομική τουαλέτα εξοπλισμένη με υγρό σαπούνι και νερό.

iii. Εάν δεν είναι δυνατόν τα άτομα της ίδιας οικογένειας να τεθούν σε καραντίνα σε ξεχωριστά δωμάτια, τότε θα πρέπει να υπάρχει μεταξύ των κρεβατιών απόσταση 1 μέτρου. Τα άτομα σε καραντίνα θα πρέπει να διατηρούν τουλάχιστον 1 μέτρου απόσταση μεταξύ τους κάθε στιγμή.

Κατά προτεραιότητα προκρίνονται τα τουριστικά καταλύματα (ξενοδοχεία και ΕΕΔΔ) που διαθέτουν κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος δηλαδή εστιατόριο ή κυλικείο για την παροχή πρόχειρου γεύματος, το οποίο θα λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο όσους διαμένουν στο κατάλυμα. Επισημαίνεται εξάλλου ότι απαγορεύεται ρητά η λειτουργία κολυμβητικών δεξαμενών.

Φυσικά θα πρέπει να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να υπάρχει η πιστοποίηση «Health first» και η διάρκεια της μίσθωσης δεν μπορεί να είναι πέραν τις 31ης Οκτωβρίου 2020. Στην πρόκληση αναφέρονται αναλυτικά τα μέτρα υγιεινής (καθαρισμός και απολύμανση, αναλώσιμα κ.λπ)

«Το Υπουργείο Τουρισμού, κατά παρέκκλιση των διατάξεων περί δημοσίων συμβάσεων, πρόκειται να μισθώσει τουριστικά καταλύματα μορφής ξενοδοχείων και Ενοικιαζομένων Επιπλωμένων Διαμερισμάτων και Δωματίων (ΕΕΔΔ), για την κάλυψη έκτακτων αναγκών δημόσιας υγείας που συνδέονται με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19 κατά τη διάρκεια της τρέχουσας τουριστικής περιόδου. Προκειμένου να διερευνηθεί η διαθεσιμότητα των ως άνω τουριστικών καταλυμάτων καλούνται οι ασκούντες την εκμετάλλευσή τους (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) να υποβάλουν σχετική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.» αναφέρεται στην πρόσκληση.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής δήλωσης ενδιαφέροντος θα α ανακοινωθεί σύντομα.

Πληροφορίες : Υπουργείο Τουρισμού, 210 3736396, 210 3736020, 210 3736188.

Γιώργος Αλεξάκης

Πηγή: aftodioikisi.gr

Προηγούμενο άρθροΚορωνοϊός: Στα 20 τα νέα κρούσματα – Κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο
Επόμενο άρθροΠρωταρχικής σημασίας και προτεραιότητας η αναβάθμιση της δημόσιας υγείας στα Ιόνια Νησιά. 600.000 ευρώ για προμήθεια υγειονομικού εξοπλισμού στα νοσοκομεία από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων-370.000 ευρώ θα πάρει η Κεφαλονιά