Τι θα γίνει τελικά με το αγκυροβόλιο στα Λεγατάτα; Ερώτημα Θεοφιλάτου προς τη Δημοτική Αρχή Ληξουρίου για την “σιγή ιχθύος”

«Σιγή ιχθύος» καταγγέλλει η ΔΗ.ΣΥ.Π.ΠΑ για το τουριστικό καταφύγιο – Ζητά ξεκάθαρες απαντήσεις για το μέλλον της εγκατάστασης

Νέα παρέμβαση για το ζήτημα του τουριστικού καταφυγίου στα Λεγατάτα πραγματοποίησε ο δημοτικός σύμβουλος της ΔΗ.ΣΥ.Π.ΠΑ, Βαγγέλης Θεοφιλάτος, καλώντας τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Ληξουρίου να τοποθετηθεί δημόσια για τους σχεδιασμούς της σχετικά με το μέλλον της συγκεκριμένης λιμενικής εγκατάστασης.

Όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου, παρά το γεγονός ότι έχει περάσει σημαντικό χρονικό διάστημα από τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση ή ανακοίνωση από τη Δημοτική Αρχή, γεγονός που – όπως υποστηρίζει – δημιουργεί εύλογα ερωτήματα στην τοπική κοινωνία.

Η θέση της ΔΗ.ΣΥ.Π.ΠΑ για τα Λεγατάτα

Ο κ. Θεοφιλάτος υπενθυμίζει τη θέση που είχε εκφράσει η παράταξη κατά τη διάρκεια της τελευταίας συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο, τονίζοντας ότι το αγκυροβόλιο λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια στην πράξη ως αλιευτικό καταφύγιο, εξυπηρετώντας συγκεκριμένες ανάγκες της περιοχής.

Σύμφωνα με την άποψη της ΔΗ.ΣΥ.Π.ΠΑ, η πολυετής χρήση του χώρου έχει διαμορφώσει μια πραγματική κατάσταση που δεν μπορεί να αγνοηθεί στον σχεδιασμό για το μέλλον της εγκατάστασης.

Όπως επισημαίνεται, οι ανάγκες των επαγγελματιών και των χρηστών του λιμένα, αλλά και η υφιστάμενη λειτουργία του χώρου, θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη σε οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί από τους αρμόδιους φορείς.

Πρόταση για δημοτική διαχείριση

Η παράταξη θεωρεί ότι η καταλληλότερη λύση είναι η λειτουργία της εγκατάστασης ως δημοτικής επιχείρησης αλιευτικού καταφυγίου, προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση της σημερινής χρήσης και να καλυφθούν οι ανάγκες που έχουν διαμορφωθεί διαχρονικά στην περιοχή.

Παράλληλα, ζητεί από τη Δημοτική Αρχή Ληξουρίου να ενημερώσει τους πολίτες για τις προθέσεις και τους σχεδιασμούς της σχετικά με το τουριστικό καταφύγιο των Λεγατάτων, ένα θέμα που εξακολουθεί να απασχολεί κατοίκους και επαγγελματίες της Παλλικής.

Αναμένονται απαντήσεις από τον Δήμο Ληξουρίου

Το θέμα του αγκυροβολίου στα Λεγατάτα παραμένει ανοιχτό, με τη δημόσια παρέμβαση της ΔΗ.ΣΥ.Π.ΠΑ να επαναφέρει τη συζήτηση για το μέλλον της εγκατάστασης και τη μορφή λειτουργίας της.

Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στις επόμενες κινήσεις της Δημοτικής Αρχής και στο κατά πόσο θα υπάρξει επίσημη τοποθέτηση για ένα ζήτημα που αφορά άμεσα την τοπική ανάπτυξη, την αλιευτική δραστηριότητα και τις λιμενικές υποδομές της περιοχής.