Με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΓΤΤ) του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΥΨΗΠΤΕ) ξεκίνησε η πρώτη (Α΄) φάση της υλοποίησης του έργου: “Πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας”, το οποίο στοχεύει στην εξασφάλιση της πρόσβασης των μόνιμων κατοίκων των Περιοχών Εκτός Τηλεοπτικής Κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας. Επισημαίνεται ότι το εν λόγω έργο υλοποιείται σε 3.587 οικισμούς της χώρας και αφορά σε 217.000 νοικοκυριά.

Στην Α’ φάση καλούνται όλοι οι Δήμοι της χώρας, στην εδαφική περιφέρεια των οποίων υπάγονται οι Περιοχές Εκτός Τηλεοπτικής Κάλυψης, να υποβάλλουν την αίτηση ένταξης στο έργο, καθώς και να υποβάλλουν αιτήσεις για τις περιοχές που δεν διαθέτουν καθόλου ή διαθέτουν μη ικανοποιητική πρόσβαση στο σήμα της επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής και δεν έχουν συμπεριληφθεί στο Α΄ ή στο Β΄ Μέρος του Παραρτήματος του Ν. 4563/2018. Η δεύτερη (Β΄) φάση της υλοποίησης του έργου, η οποία αφορά στη διαδικασία πιστοποίησης και ένταξης των δικαιούχων σε αυτό, υπολογίζεται να ξεκινήσει το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.

Επισυνάπτεται η απόφαση Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΓΤΤ), η αριθ. 17690/16-11-2018 (ΦΕΚ 5022 Β’/12-11-2018)  ΚΥΑ  Υπουργών Εσωτερικών, Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσηςκαι Διοικητικής Ανασυγκρότησης καιο Ν. 4563/2018 (ΦΕΚ 169 Α’/20-9-2018),στον οποίο αναφέρονται οι περιοχές που ήδη εντάσσονται στο έργο.

 

Αθήνα, 22 Νοεμβρίου 2018

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Γραμματέας ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ

Προηγούμενο άρθρο160 άδειες για επενδύσεις σε ξενοδοχεία και καταλύματα – Δύο στην Κεφαλονιά
Επόμενο άρθροΒόμβα: Τέλος η Kefalonian Lines από τις ακτοπλοικές γραμμές της Κεφαλονιάς!