Την προσεχή Πέμπτη η κρίσιμη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την ύδρευση των Πουλάτων

Αναρτήθηκε σήμερα στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σάμης η πρόσκληση της 22ης Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Πέμπτη 23 Ιουλίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπισθεν του Συμβολαιογραφείου.

https://www.sami.gov.gr/DS-22-agenda

Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει 14 θέματα, ωστόσο το ενδιαφέρον για το χωριό μας αναμένεται να μονοπωλήσει το 4ο θέμα με τίτλο «Ύδρευση Τοπικής Κοινότητας Πουλάτων» που έχει ως εισηγητή τον Αντιδήμαρχο κ. Νικόλαο Ρασσιά. Πρόκειται ουσιαστικά για την υλοποίηση της δέσμευσης του Δημάρχου Σάμης κ. Γεράσιμου Μονιά – Νέττη να συζητηθεί στο σώμα το φλέγον πρόβλημα της υδροδότησης των Πουλάτων. Μια δέσμευση που ανέλαβε την Τρίτη στην συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Κοινότητάς μας και το Προεδρείο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Άγιος Παντελεήμων».

Στην συνεδρίαση θα παραβρεθεί ασφαλώς η Πρόεδρος των Πουλάτων κυρία Γεωργία Φλαμιάτου, η οποία και θα εκθέσει τους προβληματισμούς αλλά και την έντονη δυσαρέσκεια των κατοίκων του χωριού μας που είναι κυριολεκτικά επί ποδός «πολέμου» εξαιτίας των δυσμενών επιπτώσεων της σύνδεσης του ήδη προβληματικού δικτύου με τα Λιβαθινάτα και της επέκτασής του στον Καραβόμυλο.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών στο πλαίσιο του άρθρου 2 του Ν. 4682/2020, για την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού. Ωστόσο η αγωνία όλων μας για το θέμα είναι τόσο μεγάλη, που αναμένεται να παραβρεθούν στον χώρο της συνεδρίασης πολλοί κάτοικοι των Πουλάτων. Υπενθυμίζουμε άλλωστε ότι έχουν ήδη συγκεντρωθεί δεκάδες υπογραφές που συνοδεύουν το σχετικό αίτημα που έχει παραληφθεί και πρωτοκολληθεί από την Γραμματεία του Δήμου, με ζητούμενα αφενός μεν την κατασκευή δεύτερης υδατοδεξαμενής στα Πουλάτα, αφετέρου δε την τοποθέτηση ανεξάρτητων σωληνώσεων για την υδροδότηση των Λιβαθινάτων, ώστε να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω το δίκτυο.

Ας ελπίσουμε πως η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα επιφυλάσσει ευχάριστες εξελίξεις καθώς, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε επισημάνει, τα Πουλάτα έχουν ήδη μεγάλη οικιακή και επαγγελματική κατανάλωση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, η οποία πολλαπλασιάζεται τους θερινούς μήνες λόγω της συνεχώς αυξανόμενης τουριστικής και όχι μόνο κίνησης που παρουσιάζουν. Συνεπώς, οποιαδήποτε επιβάρυνση του δικτύου χωρίς προηγουμένως να έχουν υλοποιηθεί τα αναγκαία έργα, θα επιφέρει δυσάρεστες συνέπειες στην λειτουργία του και συνεπώς στην καθημερινότητά μας.

Πηγή: poulatakefalonias.gr